Toplantının ardından gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Uzman ekiplerin müdahalesi öncesi ilk yardımın önemine dikkat çeken Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan personele yönelik benzer eğitim programlarının devam edeceğini söyledi.
Yüreğir Belediyesi personeline Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlenen yangın tatbikatı öncesi Temel Afet Bilinci ve Yangın Eğitimi konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Teorik eğitimin ardından Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen tatbikatta senaryo gereği çıkan yangın uzman ekipler tarafından uygulamalı olarak gösterilerek söndürüldü. Tatbikatta daha sonra belediye personeline yangın tüpünün nasıl kullanılacağı gösterildi. Bazı belediye çalışanlarının uygulamalı olarak yakılan ateşi yangın tüpüyle söndürdüğü tatbikat gerçeğini aratmadı.

BAŞKAN ÇELİKCAN: “İLK YARDIM HAYAT KURTARIR”
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan belediye personelinin gelişimi konusunda birçok eğitim programı düzenlediklerini belirterek,  “Burada bir tatbikat düzenledik. Yangın gibi afetlere yapılacak ilk müdahale önemlidir. Uzman ekiplerin müdahalesi öncesi ilk yardımın, ilk müdahalenin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Personelimizin doğal afetler ve diğer konularda eğitimine de bu pencereden bakıyoruz. İlk yardım hayat kurtarır. Ekiplerimizi ve insanımızı bu konularda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Personelimize yönelik eğitim programlarımız devam edecek" şeklinde konuştu.