Mahalle aralarında bulunan boş alanlarda ve sokaklarda yapılan kınalar artık Yüreğir Belediyesi'nin yapacağı kına konağında yapılacak. Kına Konağı inşaatı Yavuzlar Mahallesi Mithat Özsan Bulvarı üzerinde başladı. Yüreğirli vatandaşlar artık kınalarını kimseyi rahatsız etmeden kına konaklarında yapacak. Kına Konağı inşaatı hızla ilerliyor.

YÜREĞİR'DE İLKLER GERÇEKLEŞTİ

Yüreğir'de birçok ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan hizmetlerin kesintisiz sürdüğünü belirtti. Yüreğir'in hizmette altın çağını yaşadığını ve Yüreğir tarihinde görmediği kalıcı eserlere kavuştuğunu belirten Çelikcan sözlerini şöyle sürdürdü; ''Yüreğir sosyal ve kültürel belediyecilik ile bizim dönemimizde tanıştı. İnsana dokunan bir çok projemiz ödül getirdi. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın  önderliğinde belediye kanununda yapılan değişiklikle sosyal belediyeciliğin önünü açması bizlere kolaylık sağladı. Bu çerçevede hizmetlerimizin merkezinde insan ve insana dokunan projelerimizi birer birer hayata geçirdik.'' şeklinde konuştu.


YÜREĞİR'E 2 ADET KINA KONAĞI YAPILACAK

Kına konağını yapmaktaki amaçlarının gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak ve vatandaşların nezih ortamlarda mutlu günlerinde yanlarında olmak istediklerini belirten Başkan Çelikcan ''Yüreğir'e 2 adet kına konağı yapıyoruz. Bir tanesi Yüreğir'in kuzeyine, bir tanesi de Yüreğir'in güneyine yapacağız. Yavuzlar Mahallesi Mithat Özsan Bulvarı üzerinde inşaatımız devam ediyor. Osmanlı-Selçuklu Mimarisi ile yaptığımız  kına konaklarında vatandaşlarımız yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan kurtulup rahat ortamlarda kınalarını yapabileceklerdir.'' dedi.



.