Bu amaçla Yüreğir Kent Konseyi Kadın Meclisi seçimini yaparak yeni yönetim kurulunu oluşturdu. Yüreğir Köprülü Mehmeh Akif Ersoy Kültür Evinde yapılan toplantıya Yüreğir Belediye Başkan Mahmut Çelikcan’da katılarak  yeni yönetime başarılar diledi.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Çelikcan Tüm çabanın Yüreğir’i yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek olduğunu belirterek ‘‘Daha iyiyi daha güzeli bulabilmek için Tüm Yüreğirlilere ve tüm Adanalılar’a şunu söylemek istiyorum. Herkes gelip bizimle bu fikirlerini rahatça paylaşabilirler. Benim de bir fikrim diyen bütün sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız bize gelebilirler. Bunun için İlçe Kent Konseyini ilk kuran merkez ilçe belediyesi biziz. Yüreğir Gençlik Meclisini oluşturduk. Bugün ise Kadın meclisimizi oluşturuyoruz.

 

Yüreğir Adana da sosyo ekonomik açıdan en zayıf bölgemiz. Kültür Evlerimizi yaparak kadınlarımızın eğitilmesine yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık. Amacımız Yüreğir’deki kadınlarımızın eğitim ve sosyal açıdan diğer ilçelerimizdeki kadınlarımızın seviyesine gelmesi için uğraşıyoruz.  Bununla ilgili olarak bütün sivil toplum örgütlerimizle işbirliği yapıyoruz. Çünkü bizleri yetiştiren analarımızın bacılarımızın eğitimli olması toplumumuzun geleceği açısından çok önemlidir. Yüreğir Kent Konseyi Kadın meclisimizin her zaman yanında olacağımızı belirtmek istiyorum ve başarılar diliyorum.’ şeklinde konuştu.

 

Yüreğir Kent Konseyi Kadın Meclisi şu isimlerden oluştu. Yürütme Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu. Hediye Erdinç, Belkıs Gonca, Feride Demir, Hative Sarıgöz, Nurhayat Çetinel, Şebnem Akalın, Mukadder Selmaet, Zeynep Karcı, Sevim Eğrisakal, Filiz Ünlü, Halise Tekbaş, Süheyla Akalın, Nurten Kurtuluş ve Zübeyde İspir’ den oluştu.