Adana’nın en büyük Kültür Merkezini Yüreğir’e yaptıracaklarını belirten Başkan Çelikcan inşaatın hızla devam ettiğini belirtti. Kültür Merkezi’nin tüm Adana’ya hizmet edeceğini belirten Başkan Çelikcan ‘Bölgemizde toplantı, seminer vs. yapabileceğimiz bir yerimiz yoktu. 450 bin nüfuslu bir ilçede önemli bir eksiklikti. Hizmete açılmasıyla birlikte çok amaçlı olarak vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır.’ dedi.

Kültür Merkezi yapılacak yerin, imarda Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı olduğunu amacına uygun olarak Kültür Merkezi yapacaklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan geri kalan alanın düzenlenerek park olmaya devam edeceğini belirtti. Adana’nın en büyük Kültür Merkezi’ni Yüreğir de yapacaklarını belirten Başkan Çelikcan ‘ Yüreğir hızla gelişmeye devam ediyor.  Birçok özel ve kamu yatırımı son yıllarda Adana’nın yükselen yıldızı Yüreğir e geliyor. Bizde mevcutta park olarak hizmet veren ancak imarda Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı olan bu bölgemizin yapılan görüşmeler sonucu Kültür Merkezi yapmak kaydıyla tahsisini gerçekleştirdik. Şu anda inşaatı hızla devam ediyor. Ben buradan emeği geçen bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum. İşbirliği sayesinde Adanamıza çok güzel bir eser kazandırıyoruz.

Selçuklu Osmanlı mimarisinden esintiler taşıyacak olan Kültür Merkezi 3 adet salondan oluşacak. 1000 kişilik 1 adet salon ve 2 adet 200 kişilik salon ve fuaye salonlarından oluşacaktır. Toplam 1400 kişilik olan Kültür Merkezimizi 7-8 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu kültür merkezi ilçemize ve komşu ilçelerimize de hitap edecek. Ulaşımı kolay park problemi de olmayacak.

Mevcut bulunan parkımızın kalan yerleri tekrar düzenlenerek daha işlevsel hale getireceğiz. Bitki örtüsü, açık alan spor malzemeleri, bahçe mobilyaları ile Kültür Merkezimizin etrafında muhteşem bir tabii güzellik oluşturacağız. Adanalı hemşerilerimizin kullanacağı çok güzel kalıcı bir tesis yapmanın haklı gurunu yaşıyoruz’ dedi.