Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX) kapsamında Antalya EXPO Center'da düzenlenen törende Yüreğir Belediyesi'nin ödülünü Başkan adına Başkan Yardımcısı Mehmet Gildir aldı. Yüreğir Belediyesi'nin yürüttüğü ''Ölümsüzlük Şehri Misis Projesi''  önceki yıl ''En İyi Proje'' ve geçen yıl ise ''Sürdürülebilir Proje'' dallarında Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülmüştü.Bu yıl ise ''Başarı'' ödülüne layık görüldü.

MİSİS ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Gerçekleştirdikleri restorasyon çalışmaları ve arkeolojik kazıları ile Misis’i yeniden gün yüzüne çıkararak Türk turizmine dahil etmek istediklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan; “Misis, Tarihi Misis Köprüsü Höyük kazıları, Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Arkeolojik kazılar devam ettikçe tarihe ışık tutacak çok önemli eserlerin gün yüzüne çıkmasını heyecanla bekliyoruz.  Misis, turizm açısından Adana'ya ve Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacaktır.  Projemizin üst üste 3. kez ödüle layık görülmesi bizleri mutlu etmiştir.'' şeklinde onuştu.

YÜREĞİR'İN STANDINA BÜYÜK İLGİ

Yüreğir Belediyesi'nin standı fuara katılanlar tarafından büyük ilgi gördü. Fuarda Misis hakkında bilgi alan katılımcılara sıkma ve yayık ayranı ikram edildi. Fuarda, Yüreğir Belediyesi Kültürevleri Deneysel Mutfağında üretilen karpuz pekmezi, karpuz tatlısı,karpuz turşusu, reçeli ve sirkesi katılımcıların beğenisine sunuldu.
 

TARIM BAKANI KARPUZ ÜRÜNLERİNİ ÇOK BEGENDİ

Yüreğir Belediyesi standında en büyük ilgiyi yeni bir ürün olan ve Yüreğir Belediyesi Deneysel Mutfaklarında üretilen karpuz ürünleri büyük ilgi gördü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba,Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen karpuz ürünlerini çok beğendiklerini ifade ettiler.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba bu tür girişimlerin özel sektöre yol gösterdiğini belirtti.