Yüreğir Belediyesi Taziye Evi hizmeti ile yakınlarını kaybetmiş vatandaşları zor günlerinde yalnız bırakmayarak bu kadim geleneği kurumsal boyuta taşıyor. Günümüzde komşuların dahi birbirlerini tanımadığı çoklu apartman yaşantılarında bazı değerlerimizin gerilediği yadsınamaz bir gerçektir. Yüreğir Belediyesi bu ritüellerin kent yaşamına uygun olarak gerçekleştirilmesi için 7 yılda 17 Taziye Evi’ni ilçe sakinlerinin kullanımına sundu. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte 17’nci Taziye Evi’ni Dadaloğlu Mahallesi’nde hizmete açtı.

BAŞKAN ÇELİKCAN: “TAZİYE EVİ SAYISI ARTACAK”

Sosyal belediyeciliğin ve Belediye hizmetlerinin doğumdan ölüme kadar uzun bir süreç olduğunu belirten Başkan Çelikcan Yüreğir’de Taziye Evi sayısını 20’ye tamamlayacaklarının müjdesini verdi. Taziye ve başsağlığının hem dinimizde hem de geleneğimizde önemli bir yeri olduğunu dile getiren Başkan Çelikcan, “Kışın soğukta, yağmurda, çamurda, yazın başka sorunlarla taziyelerde sıkıntılar yaşanıyordu. Hizmete açtığımız bu mekanlar, bu sıkıntıları giderdi. Bugün 17’nci Taziye Evimizi açıyoruz. Bu sayıyı 20’ye tamamlayacağız. Buralar sizin paralarınızla yapıldı, sizler sahip çıkacak, koruyacaksınız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dadaloğlu Mahallemize hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.


Taziye Evi’nin mahallelerinde önemli bir eksikliği giderdiğini belirten mahalle sakinleri ise Başkan Çelikcan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.