Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kutlama etkinliğine Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Yüreğir ilçe Emniyet Müdürü K. Yücel Gül, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılıç ve diğer davetliler katıldı.  
BAŞKAN ÇELİKCAN: “CUMHURİYET KAZANIMLARI ÇOK ÖNEMLİ”

Programın açılışında konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan davetlilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak “Bugün 91. Yıldönümü kutladığımız cumhuriyetin önemini şu günlerde çok daha iyi idrak edebiliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının vermiş olduğu kutlu mücadele sonrasında bütün zorluklara rağmen Türk milletinin azimli kararlı cesur bir dayanışması neticesinde cumhuriyet kuruldu ve bugün çevremizdeki olaylara baktığımızda cumhuriyetimizin ne kadar önemli olduğunu, cumhuriyetin kazanımlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hep birlikte görüyoruz. Bugün bu yavrularımız çok daha iyi koşullarda ise bu elde ettiğimiz kazanımların neticesidir. Suriye’de Irak’ta diğer ülkelerde çocukların, kadınların ve insanların içine düştüğü durumu çok net görebiliyoruz. Cenabı Allah bizlere onları yaşatmasın. Biz hem ülke olarak hem insanlarımızın şefkatli tavırları neticesinde o insanlara da elimizi, kucağımızı açmış durumdayız. İnşallah bu birliğimiz ve beraberliğimiz ömür boyu devam edecek. Bu kazanımların kıymetini hep birlikte yaşayacağız. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Kültür evlerimizde 80 branşta verdiğimiz eğitim, seminer ve kurslarla cumhuriyeti eğitimle çok daha iyi yerlere getireceğiz” dedi.   

Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ise konuşmasında Birlik ve Beraberlik çağrısı yaptı. 


ÜÇÜZ KARDEŞLERİN ŞİİRLERİ DUYGULANDIRDI
Yüreğir Kültür Merkezi dans kursu öğrencileri üçüz kardeşlerden Mehmet Ali Er ve Murat Efe Er’in okuduğu Vatan şiiri ile yine diğer kardeş Elif Er’in okuduğu Bayrak şiiri salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. Üçüz kardeşler davetlilerden büyük alkış aldı.

Program, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve diğer Protokol üyelerinin Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’ndeki eğitime destek kurslarında başarılı olan öğrencilere ödüllerini vermesiyle sona erdi.