Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini, gerçek kentsel dönüşümü Yüreğir de başlattıklarını, Yüreğir de bulunan bina stokunun 47 bin adet olduğunu ve bu binaların büyük bölümünün deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek 'Şükürler olsun bunu başarmış durumdayız. Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızda Bursa'da yapılan törende Adana'ya canlı bağlanarak kentsel dönüşümün startını verdiler. Kentsel dönüşüm çalışmalarımıza verdileri destek için Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlarımıza, törene katılan Adana Milletvekillerimiz Necati Çetinkaya, M.Şükrü Erdinç, Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ,İlçe Başkanlarımız, partililerimiz ve tüm katılanlara çok teşekkür ediyoruz.' dedi.

Yüreğir de 9 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan ‘Toplam 96.7 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşümle 12 bin konut yapmayı hedefliyoruz.’dedi.

Kışla Mahallesi’nde 60 dönümlük alanda 324 konutun yıkılacağını yerine 786 konut ve 43 işyeri yapılacağını belirten Başkan Çelikcan ‘Binaların tamamlanmasıyla vatandaşlarımız daracık sokaklardan kurtulup yeşil alanı bol, içerisinde her türlü sosyal donatıları bulunan modern konutlara yerleşeceklerdir.’dedi.

Kışla Mahallesinde yapılacak binalar hakkında bilgiler veren Başkan Çelikcan. 2+1 ve 3+1 olmak üzere 2 tip daire yapılacaktur. Kentsel Dönüşüm kapsamında hak sahiplerinin birçoğu borçlanmadan yeni konutlarına kavuşacaktır. Geriye kalan konutlar ise 13 yıl vadeli olarak satışa sunulacaktır.’diyerek Kışla Mahallesinin örnek bir yaşam alanı olacağını belirtti.