Başkan Çelikcan her gün ayrı bir mahallede vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Katıldığı her mahallede vatandaşlarla sohbet edip onların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Çelikcan Yüreğirli vatandaşların Ramazan sevincine de ortak oldu. Bu yıl yaklaşık 25 bin kişi Yüreğir Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına katıldı.

İftar programlarına Yüreğir Belediyesi tarafından özel hazırlanan sanat tırı ile vatandaşlara ücretsiz gösteri ve tiyatro sahnelendi. Bunun yanı sıra Kazım Başer Mahallesi Kültür Merkezi önünde haftanın 3 günü Ramazan Şenlikleri düzenlendi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir de düzenlenen iftar programlarını geleneksel hale getirdiklerini belirterek 'Her yıl Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir mahallede vatandaşlarımızla birlikte iftar yaptık. Bu sayede vatandaşlarımızla bir araya geldik. Onlarla sohbet edip bulundukları bölge ile istek ve taleplerini dinledik. Sıkıntılı yerleri yerinde gördük. Bundan sonra yapacağımız işlerde vatandaşlarımızın ne istediğini ne eksikleri olduğunu belirledik. En önemlisi ise vatandaşlarımızın Ramazan Sevincine ortak olduk. Tarihi Taşköprü'de düzenlenen iftarda ise şehri yönetenlerle vatandaşları aynı sofrada buluşturduk.' şeklinde konuştu.

YÜREĞİR RAMAZAN ŞENLİKLERİ İLE TANIŞTI

Yüreğir haftanın 3 günü düzenlenen Ramazan Şenlikleri ile ilk defa tanıştı. Her gün binlerce vatandaş şenlik alanını doldurarak gösterileri büyük bir ilgiyle izlediler. Ramazan Şenlikleri kapsamında Animasyon gösterileri, semazen, Hacivat-Karagöz, Mehter Takımı Gösterileri,Gölge Oyunları, Tiyatro Gösterileri, Sanat Müziği (Fasıl) Konseri, İlahi Gurubu Konserleri, Halk Müziği Konserleri ve çeşitli gösteriler yapıldı. Başkan Çelikcan Ramazan şenliklerinin amacının vatandaşların ve çocukların gelenek ve göreneklerini yaşatmalarını sağlamak olduğunu belirtti.