Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiple Yüreğir de larva mücadelesi başladı. Hava şartlarının durumuna göre uçkunla mücadele de başlayacak.
Sinek ve haşerelerle etkin bir mücadele etmek için, personele konusunda uzman 19 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüsrev Mennan ve Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Kemal Durkaya eğitim verdiler. Eğitimciler ilaçla mücadeleyi yapacak ekibe hem pratik hem de uygulamalı eğitim vererek personellerin bilinçlenmesini sağladılar.

Bundan önceki yıllarda vatandaşlardan sinek ve haşereler konusunda çok büyük şikâyetler aldıklarını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Geçen 3 yılda Yüreğir ve diğer bölgelerde sinekle mücadele konusunda istenilen sonuç alınamamıştır. Biz de vatandaşlarımızdan gelen talepleri değerlendirdik ve Bakanlıktan aldığımız izin ile Büyükşehir Belediyesinin yaptığı mücadelenin yanı sıra biz de mücadele yapmaya karar verdik. Ekiplerimizin eğitimlerini tamamladık. Yüreğir halkı bu sene sineksiz bir yaz geçirir. Bu mücadeleyi yıl boyu devam ettireceğiz. ‘dedi.

Coğrafi Bilgi Sistemli tabanlı yapılacak sinekle mücadelenin Türkiye’de sadece İstanbul Avrupa yakasında birkaç belediyenin uyguladığını Asya ve Türkiye genelinde ilk uygulayan belediyenin Yüreğir Belediyesi olduğunu belirten Başkan Çelikcan ‘Yeni başlattığımız bu uygulama ile yapılan bütün işlemler elektronik ortamda kaydediliyor. İlçemizin hangi bölgesinde ne ile mücadele edeceğimizi bu kayıtlar sayesinde tespit edeceğiz. Bu sayede bundan sonraki yıllarda maliyeti, iş gücü ve zaman kaybını önleyeceğiz. Asıl amaç ise personel, araç-ekipman ve ilaç miktarlarının belirlenerek hem doğaya hem de ülke ekonomisine zarar vermeden mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürmektir.’ Şeklinde konuştu.

İlaçlama yapacak makinelerin her türlü teknik donanıma sahip olduğunu belirten Başkan Çelikcan bu sayede mücadelenin etkin bir şekilde süreceğini belirtti.BİOPEST Genel Müdürü Mutlu Çalışkan yeni uygulamanın tüm Türkiye’ye örnek olacağını belirtti. Bundan sonraki yıllarda yapılan çalışma ile  hem zaman hem de ekonomik açıdan büyük faydalar sağlayacağını belirtti.