Adanahabermerkezi.com
Devlet İhale Kanunu 35/a maddesi gereğince kapalı zarf usülü yapılacak ihale 21 Mart Salı günü Belediye Zabita salonunda yapılacak.   30 parça arsa, tarla, 1 Ticaret merkezi, Kerpiç evlerinde bulunduğu satışta toplam tahmini satış bedeli  2 Milyon 224 bini buluyor. Ancak bazı bölgelerdeki arsa, ticaret merkezi ve Kerpiç evlerin tahmini bedelin üzerinde satılması hedefleniyor.

YÜREĞİR BELEDİYESİ NE DİYOR?
Yüreğir Belediyesi yetkilileri ise satışın ana nedeninin zaten daha önce vatandaşın kullanımında olan yerlerin, satışının yapılarak vatandaşın mağduriyetten kurtarılması olduğunu belirttiler. Yıllardır kullandıkları alanları, kullanan vatandaşa satarak kullanılan alanların yasal hale getirilmesi amaçlanıyor. Kullanımda olan yerlerin satışının yanı sıra kullanımda olmayan yerlerin de satışı yine aynı gün kapalı zarf usülü ile gerçekleştirileceği kaydedildi.

MUHALEFET SATIŞ İÇİN NE DİYOR?
Adanahabermerkezi.com’a konuşan CHP Yüreğir İlçe Başkanı ve Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi İsmet Yüksel, satıştan haberdar olduklarını ancak, uygulamaya karşı olduklarını kaydetti. Satılan yerlerin çoğunun köy veya beldeyken çıkan kanunla, Yüreğir Belediyesi sorumluluk alanına girdiğini anımsatan Yüksel, “Buradaki amaç taşınmazı köy veya beldeyken kullanan vatandaşın alması. Vatandaş resmi olarak buranın sahibi olsun. Ama uygulamada bizim karşı çıktığımız durum var” dedi

“SATILAN TAŞINMAZI, KULLANAN VATANDAŞ YERİNE BAŞKASI ALIRSA NE OLACAK?”
Çekincelerinin orayı çok uzun yıllardır kullanan köylünün alamaması olduğunu aktaran Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bizim isteğimiz orayı gerçekten kullanan yurttaşın, tarlasına, arsasına, evine resmi yollardan sahip olmasıdır. Ancak Kapalı zarf usülü yapılacak ihalede o taşınmaza biraz yüksek fiyat veren biri oraya sahip olabilecek. Ve yıllardır orayı kullanan, işleten gerçek sahibi köylü taşınmazı alamayacak. Ve mağdur olacak. Bölgede yaptığımız ziyaretlerde köylü “paramız yok nasıl alacağız” diye bize dert yandıl. Çözüm bu durumdaki taşınmazların gerçek sahibi olan köylüye belirlenen ücret üzerinden taksitle ve uzun vadeli olarak satılmasıdır. Yoksa yeni mağdurlar yaratılabilir. Bunun sonucu da kötü olabilir”.

İşte taşınmazların listesi