Başkan Çelikcan vatandaşların Yüreğir Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne gelerek başvurularını yapabileceklerini belirterek "Bu kanun ile mükelleflerimize kaçırılmaması gereken pek çok imkan tanınmıştır. Bunlardan en önemlisi borçlu mükelleflere getirilen ve borçların yeniden yapılandırılmasına imkan veren düzenlemedir. Buna göre başvurmanız halinde 30 Nisan 2014 tarihi ve öncesi borçlarınız yeniden yapılandırılacaktır" dedi.

Yapılandırılacak borçların 36 ayda 18 eşit taksitte ödenebileceğini belirten Başkan Çelikcan yapılandırmadan faydalanılması halinde varsa kanunun belirlediği oranda  cezaların ve hesaplanan gecikme zammı ve faizinin silinerek yerine ilgili dönemlerle ilgili TEFE/TÜFE aylık değişim oranları uygulanacağını söyledi. Kanunun getirdiği bu fırsattan faydalanmak isteyen vatandaşların Yüreğir Belediyesi'ne 31 Aralık 2014 sonuna kadar müracaat etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Çelikcan müracaat etmeyen vatandaşların bu aftan yararlanamayacaklarını belirtti. Başkan Çelikcan ayrıca yapılandırılan borçların peşin veya taksitle kredi kartı ile de ödenebileceğini söyledi.

Başkan Çelikcan "sizlere en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olan belediyemiz, Emlak ve ÇTV ile ilgili sorunlarınızı çözecek ve bütün veznelerimizde tahsilat yapılabilecektir." dedi.