Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Parti olarak; sözleşmeli ve geçici öğretmenlerin daimi kadrolara geçirilmesini istiyoruz” mesajı verirken “Öğretmen; ülkesi, milleti ve insanlık için yanan, ışık saçan kandildir” dedi.

ÖĞRETMEN; İLİM VE İRFAN MEŞALESİDİR

Yusuf Baş, Öğretmenler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, öğretmenlerin sorunlarına değindi. Kendisi de emekli bir eğitimci olan Yusuf Baş, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Baş, yayınladığı mesajda “Öğretmenlik emek, sevgi, şefkat, fedakârlık isteyen çok kutsal bir meslektir. Öğretmen; yetiştirdiği, emek verdiği öğrencilerle ülkenin geleceğine şekil verir. Öğretmen; ülkesi, milleti ve insanlık için yanan, ışık saçan kandildir. Öğretmen bilginin ambarı, ilim ve irfanın meşalesi, aydınlığın dostu, cehaletin ise düşmanıdır.” diye konuştu.

HUZURLU GÜVENLİ YARINLAR EĞİTİMLE MÜMKÜNDÜR

Baş, şöyle devam etti:

“Ülkemizin aydınlık, huzurlu, güvenli, refah dolu yarınlara çıkması; kuşkusuz ancak eğitim sayesinde olacaktır. Bu manada milli eğitim sisteminin omurgası ve öznesi olan öğretmenlerin içinde bulunduğu sorunların çözümü zorunludur. 15 Temmuz ihanet girişimi nedeniyle terör örgütleriyle ilişkisi bulunan öğretmenlerin ilişiğini kesme sürecini ve çabasını elbette önemsiyoruz ve buna kararlılıkla devam edilmelidir. Ama kurunun yanında yaşın da yanmaması gerekmektedir. Bin bir emek harcayarak alnının teri ile bu mesleği icra eden vatansever öğretmenlerimizin mağdur duruma düşürülmemesi önemlidir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin dün TBMM’nin çatısı altında ‘hainden öğretmen olmayacak, gerçek öğretmenden de hain çıkmayacaktır’ şeklindeki ifadesi, önemli bir referanstır.

Buna göre; hainlerin ayıklanması, gerçek öğretmenlere ise sahip çıkılması sorumluluk mevkiindeki herkesin görevi ve boynunun borcudur.”

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROYA ALINMALI

Yusuf Baş, öğretmenlerin sorun ve beklentilerine ilişkin olarak ise şunları söyledi:

“Parti olarak; sözleşmeli ve geçici öğretmenlerin daimi kadrolara geçirilmesini, teftiş sisteminin tek çatı altında toplanmasını, rotasyondan kaynaklı sorunların bitirilmesini, özür grubu tayinleriyle ilgili sorunların çözülmesini, ek ders ücretleri ile eğitim ve öğretim tazminatlarının yükseltilmesini, eğitime hazırlık ödeneğinin arttırılmasını, öğretmenlerin 3600 ek göstergeye kavuşmalarını, terfi sisteminin liyakat ve başarı kriterine göre yapılmasını, Milli Eğitimde yargı kararlarına kesinkes uyulmasını, emekli öğretmenlerin beklenti ve taleplerine kulak verilmesini, öğretmenlik mesleğinin itibar ve saygınlığının artırılarak, öğretmenlerimizin ekonomik durumlarının layık oldukları seviyelerde iyileştirilmesini bekliyor ve istiyoruz. Sayın Genel Başkanımız, tüm  bunların gerçekleşmesi için var gücümüzle mücadele edeceğimizi ifade ve ilan etmiştir. Öğretmenlerimiz,  müsterih olsunlar; her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, açıklamasını şöyle bitirdi:

“Bu duygu, düşünce ve ifadelerle; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden ve terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, fiili hizmete devam eden,  hayatını emekli olarak sürdüren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; hepsine ayrı ayrı selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”