Kurbanların kesildiği törende ilk betonun dökülmesi için butona basan Zihni Aldırmaz, “Hayırlı olsun” dileğinde bulundu.
Tüneli Atatürk Caddesi’ni Kenan Evren Bulvarı’na ulaştıracak yolun ilk etabı olarak nitelendiren Zihni Aldırmaz, “Burası 30 metre genişliğinde bir bulvar olacak. Tünelin uzunluğu 317 metre olacak ve 5 milyon TL’ye malolacak” dedi.

Zihni Aldırmaz, Adana’da üç ana bulvar bulunduğunu ve üçünün de kapalı olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Bunlardan biri olan Atatürk Caddesi bu tünel sayesinde açılıyor. Gazipaşa’nın güneye doğru önü kapalı. Onu da ileride açacağız. Yine bu tünel gibi Türkmenbaşı Bulvarı’ndan gelip Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile buluşan sonra tren hattından geçen ikinci bir tünel ihalesi var. Bu ihaleyi bugünlerde yapacağız. Adana’ya hayırlı olsun. Bu da güney kuzey aksında önemli bir arter olacak. Türkmenbaşı Bulvarı’ndan Havaalanı Kavşağı’na oradan güneye, Obalar ve Akkapı’ya uzanan bulvar çalışmamız sürüyor.”
Bu projenin bir benzerinin Ziyapaşa Bulvarı’nda yayalar için yapılacağını kaydeden Zihni Aldırmaz, “Ziyapaşa Bulvarı’ndan yayalar için yürüyen merdiven yapılacak ve bu Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na ulaşacak. Devlet Demir Yolları bunu programa aldı. Böylece istasyonun bir cephesi de Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda olacak” şeklinde konuştu.
Zihni Aldırmaz, müteahhit hak edişlerinin İller Bankası tarafından ödendiğini ve her şeyin açık şeffaf olduğunu da vurguladı.
Açıklamalarının ardından çalışanlara çikolota ikram eden ve inşaat sahasını gezen Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak büyük projelere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.
Sular’daki tünelin beton dökme törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Çolak, Genel Sekreter Yardımcısı Nermin Akray ve daire başkanları ile müteahhit firma temsilcileri katıldı.