Kentin her tarafında operasyonlara devam eden Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, bu kez Ziyapaşa Bulvarı’na geçti. Bulvarı baştan başa tarayan zabıta ekipleri, kaldırım işgaline yönelik uygulamasını kararlı şekilde sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Bürosu’ndan alınan “Uygunluk Belgesi” dışına taşan işyeri sahiplerine para cezası uygulayan ekipler, işgalde ısrar esnafın eşyalarına da el koyuyor.
   Kentin değişik kesimlerinde olduğu gibi Ziyapaşa Bulvarı’nda da bazı işleri sahiplerinin Kentsel Tasarım Bürosu’ndan aldıkları “Uygunluk Belgesi”ne uymadıklarının görüldüğünü kaydeden Öncel, “İkazlarımızı dikkate almayan işyeri sahipleri hakkında yasal işlem yapıyoruz. Belediyemize gelir getiren totem ve reklam tabelalarının yanısıra, kaldırıma masa-sandalye konulmasında alınan “Uygunluk Belgesi” dışına taşan işyeri sahiplerini önce uyarıyoruz. İşgalde ısrar eden esnafa para cezası uyguluyoruz” dedi.
  “Uygunluk Belgesi”nin dışına çıkmamaları için işyeri sahiplerini birkez daha uyaran Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkan Tarık Öncel, “Bizim hedefimiz görsel kirliliği ve kaldırım işgalini önlemektir. Mağdur olmamaları için işyeri sahiplerine müsadeli yerlerin dışına taşmamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.