Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tanışma ve kaynaşma toplantısına, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Yüreğir İlçe Emniyet Müdürü, Şube Müdürleri ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminde yeni seçilen Mahalle muhtarları katıldı. 

Aktaş, öncelikle konuşmasında merkezi idarenin ve yerel yönetimin, vatandaşlar arasındaki en önemli irtibat ve köprü noktası olduğunu bu noktada muhtarlarımızın mahallelerdeki rolünün çok önemli olduğunu ifade etti. Başta FETÖ, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütleri ile mücadelenin yanı sıra uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının da aralıksız olarak devam ettiğini, bu mücadelelerin hepimizin mücadelesi olduğunu belirterek ilimizi huzurlu ve güvenli bir şehir haline getirmek için gece gündüz demeden el birliği ile çalışarak başaracaklarını dile getirdi. Aktaş, konuşmasının devamında Yüreğir İlçesinde meydana gelen olaylar ve olayların yoğunlaştığı bölgeler hakkında mevcut sorunların çözümüne yönelik genel değerlendirmelerde bulundu.  

Toplantının devamında ise Mahalle Muhtarları sırayla söz alarak mahallelerindeki sorunlarını ve Emniyet Teşkilatından beklentilerini, isteklerini dile getirdiler.