Atatürk Anıtı’na Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Kolordu Komutanı  Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve diğer yetkililer çelenk sundular. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Coş, makamında kutlamaları kabul etti.

Kutlamalara daha sonra İstasyon Meydanı, Uğur Mumcu Bulvarı’nda devam edildi. 6. Kolordu Komutanlığı Askeri Bandosu eşliğinde burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Kolordu Komutanı Tümgenaral Bahadır Köse, Adana Büyükşehir Belediye Baştan Vekili Zihni Aldırmaz, askeri jip' le vatandaşların bayramlarını kutladılar.

6. Kolordu Komutanlığından bir subay günün anlamını belirten konuşmasını yaptı. Öğrenciler ve bir gazi şiirler okudu. Daha sonra, Halk Oyunları Ekipleri gösteriler sundu. Resmi geçidin ardından kutlamalar sona erdi.

Etkinliğe, AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç,  MHP Adana Milletvekili  Seyfettin Yılmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Baro Başkanı Mengücek Çıtırık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.