Atatürk Parkı’nda yapılan çelenk töreni, Adana Valisi Mustafa Büyük, 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral  Osman Erbaş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek’in anıta çelenk koymasını takiben askeri bando eşliğinde saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşımız okunurken, bayrağımız göndere çekildi.

Çelenk törenine, esnaf ve sanatkarları temsilen Birlik Başkanı Nihat Sözütek ile Birlik Başkan Vekili ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Adana Geri Dönüşümcüler Esnaf Odası Başkanı Kemal Deniz, Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, Adana Oto Kaporta ve Egzozcular Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin, Adana Sütçüler ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp, Adana Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur ile yönetim kurulu üyeleri de törenlere katılarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamanın sevincini paylaştılar.

 

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Valilik makamında tebrik töreni düzenlendi. Vali Mustafa Büyük, 6.Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek tarafından törene katılanların tebrikleri kabul edildi.

 

Törenler, ülkedeki asayiş olayları nedeniyle, şenlik ve repepsiyonlarun iptali edilmesiyle Uğur Mumcu Meydanı’ndaki geçit töreni ile tamamlandı.  Zafer Bayramı’nda, Adana’da hizmet veren tüm toplu taşımacı esnafı ile esnaf ve sanatkarlar da araçları ve işyerlerine Türk Bayrağı asarak kutlamalara destek oldular.