CHP Çukurova İlçe Teşkilatı, Gençlik Kolları Başkanı Hakan Karasaç, Başkan Yardımcısı Mert Arıkanoğlu, lise komisyonu ve arkadaşlarının büyük emekler vererek hazırladıkları 30 Ağustos yürüyüşü muhteşem geçti.

CHP Çukurova Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mert Arıkanoğlu, programda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyet'inin temellerini sağlamlaştıran büyük zaferin 92.yıl dönümünü gururla kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını vurguladı.

Arıkanoğlu, “Türkiye Cumhuriyet'inin bölünmez bütünlüğünün ve ilkelerinin korunmasına yönelik azim ve kararlılığımız bütün inancımızla sürmektedir. 92. Yıl dönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiç bir şey kaybetmeden kutladığımız 30 Ağustos zaferimizle, emperyalist güçlerin işgalci ordularını anavatan topraklarımızdan kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığımıza kavuşmuşuzdur. Anadolu halkı tek yumruk olarak iç ve dış odakların ihanetleri karşısında, yokluklar içerisinde büyük zafere 30 Ağustosa ulaşmıştır. Ya İstiklal Ya Ölüm parolası ile başlayan bu mücadele elde edilen zafer, vatna sevgisinin ve bağımsızlığımıza olan düşkünlüğümüzün en önemli örneğidir.” dedi

Atatürk’ün yolundan ayrılmayacaklarını vurgulayan Arıkanoğlu, “Son zamanlarda kimi kişiler ve kurumlar tarafından bilinçli olarak yapılan milli değerlerimizi unutturma saldırıları herkesin malumudur. En vahim kısmı da bu ihanette bulunan kimi kişilerin makam ve mevki sahibi olmalarıdır. Ancak unutulmamalıdır ki, bu şanlı tarihin mirasçısı olan bizler Atatürk ilke ve inkılaplarına, bağımsızlık ve hürriyetimize, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak bağlı kalacağımıza ant içeriz. Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Örgütü, Çukurova Gençlik Kolları ve Çukurova Lise Komisyonu'nun düzenlemiş olduğu yürüyüşümüze katılan tüm yoldaşlarıma teşekkür eder saygılarımı sunarım. 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 92. yıldönümünü kutlar, birlik ve beraberlik getirmesini dilerim.” ifadesini kullandı.