Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Ticaret Borsası Eski Başkanı Muammer Çalışkan'ın da olduğu işadamı ve bürokratlara yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişi öğlen saatlerinde sağlık kontrolünün ardından adli mercilere sevkedildi. Cumhuriyet Savcısı, şahıslardan Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Çalışkan, Büyükşehir Belediyesi eski İmar Daire Başkanı Hasan Uzun, Büyükşehir Belediyesi Genel eski Sekreter Yardımcısı Ferat Yüksel, işadamları Mustafa Demir, Bekir Kadı'yı tutuklanma talebiyle Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevketti. Eğitimci Sultan Sözeri hakkında ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasını istedi. Mahkemede şahısların ve avukatların sorgularının ardından Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Çalışkan ve Büyükşehir Belediyesi eski İmar Daire Başkanı Hasan Uzun'un tutukluluğuna, diğer şahısların ise adli kontrol kaydıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Tutuklananlar, gece saatlerinde Kürkçüler Cezaevi'ne götürüldü.

"BU KARAR, 3-5 YIL SONRA ADLİ HATALARDAN BİRİ OLARAK HUKUK ALEMİNDE YERİNİ ALACAK"

Mahkeme sonrası bir açıklama yapan Avukat Yusuf Özer, işadamları ve bürokratlara Kanuni Üniversitesi yapılması düşünülen arazide

kanunlara aykırı olarak belediye meclisi kararı olmadan vasıf değişikliği yapıldığı yönünde bir suçlama yapıldığını söyledi. Belediye meclisi kararı olmadan vasıf değişikliği yapılmasının zaten hukuken mümkün olmadığının altını çizen Özer, "Burada yapılan şu, bu ülke hukuksuzluktan çok çekti. Bütün mağduriyetler, bütün sıkıntılar maalesef hukuk kanalıyla yapıldı. 28 Şubat'ı yaşadık, Balyoz, Ergenekon davalar sürecini yaşadık, varsa kim bu devletin, milletin 1 kuruşuna tenezzül etmişse en ağır şekilde cezasını çeksin. Ama her yerde cemaate operasyon yapılıyor, bir de Adana'da yapılsın mantığıyla bu operasyon yapılmıştır. Hukuki olarak bu iddialar ancak yerindelik denetimiyle sorgulanabilir. Yani vatandaşlar kendi arsasını vakfa bağışlamışlar, vakıf orada üniversite yapılmış, yapılmamış veya vasıf değişikliği yapılmışsa belediye meclis üyelerinin itiraz hakkı var. Bu dönemde yüzlerce müracaatlar var. Bu müracaatların hepsi değerlendirilmiş. Burada klasörler halinde dosya şişirilince yeterince sağlıklı bir anlaşılma olmuyor. Bu da bir 3-5 yıl sonra adli hatalardan biri olarak hukuk aleminde yerini alacak, ben kesinlikle inanıyorum. Suçlamaların yargılama aşamasında mesnetsiz olduğu, kesinlikle doğru olmadığı nitelikte suçlamalar olduğu ortaya çıkacaktır. 3 masum haksız yere tutuklanmıştır. Hukuken bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyorum." dedi.
Kaynak: Zaman Gazetesi