Türkiye'nin farklı noktalarından gelen 8 dağcı, Adana'da gerçekleştirilen hain bombalı terör eylemine tepki göstermek için 3 bin 441 metre yükseklikteki Güzeller Dağı'nın zirvesinde "Terörü Kınıyoruz" yazılı pankart açtılar. Adana Antalya Ankara Mersin Kayseri Sivas olmak üzere Türkiye'nin farklı noktalarından gelen dağcılar Niğde'nin Çukurbağ Köyü Emli vadisinde bir araya gelerek Aladağların zorlu zirvelerinden olan 3 bin 441 metre yükseklikteki Güzeller zirvesine tırmandılar.

Deniz Eroğlu, Metin Esmer, Tarık Bünyamin Kaya, Erkan Akış, Cesur Tayboğa, İlyas Efe Cansu, Ayla Tezcan, Emral Evren adlı sportif dağcılar, gece 02:00'de başladıkları tırmanışa 12:30'de zirvede teröre kınama pankartı açtılar.

Adana'lı dağcı Deniz Eroğlu, terör eylemlerine karşı olduklarını vatan hainlerine ve teröristlere karşı her zaman karşı duruş sergileyeceklerini söyledi.

Doğa sporlarıyla ilgilenenlerin sabırlı, cesur, kararlı benliklerinde doğa ve  canlı sevgisi dolu insanlar olduğunu belirten Eroğlu, bizler güzel ülkemizin dört bir yanını gezen toprağına bağlı insanlarız. Bu güzel ülkeye zarar verecek teröristlerin karşısındayız dedi.

Tırmanışı organize eden Lorut Dağcılık Genel Başkanı Metin Esmer ise, tırmanış için Güzeller Dağının tercih etmelerinin nedeninin, Türkiye'nin güzelliğine atıf yapma amaçlı olduğunu söyleyerek, bu kadar güzel bir ülkeye zarar vermeye çalışanları Güzeller zirvesinde lanetliyoruz dedi.

Metin Esmer, Adana Valiliğine düzenlenen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak ülke ve insan menfaati içeren aktivist davranışlara devam edeceklerini belirtti.