Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz, “Ziyapaşa Bulvarı’nda mevcut kanal 1 metre derinlikteydi. Ayrıca yağmur suyu da bu kanala bağlaydı. Şimdi yaptığımız çalışmalarla kanalizasyonu 2.60 metre derinliğe döşüyoruz. Ayrıca ızgaralarıda yağmur suyunu tahliye edeceğimiz hatta bağlıyoruz. Adana’nın bir çok yerinde yaptığımız kanalizasyon ile yağmur suyu hatlarını ayırma çalışmasını Ziyapaşa Bulvarı’nda da yapıyoruz” dedi.
Ziyapaşa Bulvarı’nın her iki tarafında ızgaraların tek tek yenilendiğini ve yağmur suyu hattına bağlandığını anlatan Küreksiz, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları çalışmasının bitmesinin ardından hemen içme suyu hattı çalışmasına başlayacaklarını ve eskiyen galvanizli boruların değiştirileceğini ifade etti.
Abdulkadir Küreksiz, Ziyapaşa’daki tüm evlerin içme suyu bağlantılarının yenileneceği bilgisini de verdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, ASKİ ekiplerini özverili çalışmalarından dolayı kutladı. ASKİ’nin yoğun bir çalışma temposu içinde olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, “ASKİ, Adana’ya önemli hizmetler veren bir kurumumuz. Ziyapaşa Bulvarı’ndaki çalışmaları da bölgenin altyapısı açısından çok önemli. Bu çalışmanın temmuz ayı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Çalışmalar bitince hem kanalizasyon ile yağmur suyu ayrı hatlardan tahliye edilecek hem de eskimiş olan içme suyu şebekesi yenilecek. Adanalı’ya en iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın ASKİ’nin Ziyapaşa Bulvarı’ndaki çalışmalarını denetlemesi sırasında Çınarlı Mahallesi Muhtarı Mustafa Halil Kalelioğlu da hazır bulundu. Muhtar Kalelioğlu, yapılan hizmetlerden dolayı Zihni Aldırmaz ve ASKİ ekiplerine teşekkür etti.