İki grup ve bir bağımsız adayın yarıştığı Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Semih Karademir, tarımda üretim için, destekleme için, çiftçi için belirsizlikler sürerken, ithalatta çok planlı, programlı bir politika uygulanmakta olduğunu söyledi. Altın çağını yaşayan ithalat için, Bakanlar Kurulu'nun bir ayda 3 önemli kararname yayınladığına vurgu yapan Karademir, "Bu kararnameler çiftçinin büyük emeklerle yetiştirdiği buğday ve arpayı hasat ettiği bir dönemde açıklandı. Kararnamelerin yayınlanması ile piyasada buğday ve arpanın fiyatı düştü. Çiftçi ürününü zararına satmak zorunda bırakıldı. Üreten çiftçi cezalandırıldı" dedi. 

ÜRETİCİYE VERİLEN DESTEK VERGİ İLE GERİ ALINMAKTA

TÜİK verilerine göre 2002'de 26,5 milyon hektar olan toplam tarım alanının son 14 yılda 23 milyon hektara indiğini ifade eden Karademir, "Toplam tarım arazilerimizin yüzde 10'dan fazlası üretim dışı kalmıştır. Adana'da ise bu oran yüzde 15'leri bulmaktadır. Ülkemizde mera alanlarımız yaklaşık 15 milyon hektar alandan 13 milyon hektara düşmüştür. Mazot fiyatları 2016-2017'da yüzde 25 artmıştır. 2017 yılında tarım ilaçları yüzde 25, gübre fiyatları yüzde 20-25, yem fiyatları yüzde 25-30, tohum fiyatları yüzde 20 artmıştır. Üreticilerimiz yılda 3,5 milyar litre mazot kullanmaktadır. Parasal değeri 16 milyar TL'dir. Üreticilerimizin ödediği vergi ise yılda 10,5 milyar TL'dir. 2017 yılı tarımsal desteklere ayrılan pay ise 12,8 milyar TL'dir. Üreticilere verilen desteğin neredeyse yüzde 90'ı sadece mazottaki vergilendirme ile geri alınmaktadır."

KAZANAN ÇAĞDAŞ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ OLDU

Genel Kurul'un 2'nci gününde yapılan seçimlerde Semih Karademir'in listesi olan 'Çağdaş Ziraat Mühendisleri' yeni dönem için yetki aldı. ZMO Adana Şubesi Genel Kurulu'na, CHP İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, Vatan Partisi İl Yöneticisi Bahadır Berkyez, Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, TMMOB'ye bağlı odaların başkan ve yöneticileri, DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar ile demokratik kitle örgütleri yöneticileri katıldı. 
Seçimler sonucunda yeni Yönetim Kurulu şöyle oluştu: Semih Karademir, Ayten Dolançay, Abdullah Doğan, Barış Kurtaran, Burhan Özalp, Erol Salman, Ramazan Karakoç.