Yazar: ÖZCAN YILMAZ | Tarih: 03/04/2014 | Saat: 17:45
 
Yeni bir seçimden çıktık. Hala sonuçlar kesin değil. Her yerde itiraz…
Büyükşehirde, ilde, ilçede… Kimisi bir oyla kaybediyor, itiraz sonu 6 oyla kazanıyor. Sosyal medyada ilanla ıslak tutanak aranıyor. Nerede sizlerin sandık görevlileri?
Tutanakları evine mi götürdü? Tüm ülkede 194 bin sandık var. O zaman 194 bin partine gönül vermiş insan gerekli. Tüm partiler övünerek söylüyor, üye sayımız 2-3 milyon…
O zaman nerde senin bu üyelerin, nerede onların imza attıkları tutanaklar. Alırsın, toplarsın sonuç çok kısa sürede ortaya çıkar. Facebook da şu nolu sandık, tutanaklar acil bulunsun diyerek paylaşımlar olmaz.
Tüm illerde ve çok fazla ilçede, beldede itiraz... Oylar yanlış sayıldı. Ya da aktarımlarda hatalı rakamlar partilere girildi. Sandıkta oy kullanan sayısı 250 bakıyorsunuz o sandık toplamı 750… Bariz hata var. Bilerek mi yoksa bilmeyerek mi?
Aniden çoğu ilde elektrik kesilmesi… Kedi girdi trafoya… Bir trafoya girdi, ikisine girdi… hepsi de mi kedi mağduru… Malum mart ayı, kedilerde ateşten yanıyor elektrik alacağı yere yanlışlıkla giriyor… Oylar çöplükte bulunuyor. Kimisi yırtık kimisi yanık...
Bu kadar zor mu bu işleri düzgün yapmak... Oylar tekrar sayılacakmış bazı yerlerde… nasıl? Çöplükten atılmışlar mı bulunacak. Sandık oy sayım tutanakları geçerli kabul edilir. Sonra birleştirilir. Bu kadar kolay iş günlerce uzatılmaz. Sandık sayımın da, birazcık partiler kendi görevlilerini iyi seçsin, attığı imzaya dikkat etsin.
O kazandı, bu kazandı… İtiraz oldu öteki kazandı… Böyle seçim olur mu? İnandırıcı sonuçlar oluştu mu? Hilenin azı çoğu olur mu? Hırsızlık yaptı ama az yaptı gibi bir şey bu… Varsa yanlış iptal olmalı hepsi. Bundan sonra yapan da yaptığı hatanın cezasını çekmeli.
Parti başkanlarına bakıyorsunuz, oyunu azıcık artıran başarılıyım diyor. Diğeri elinden geleni yaptığını söylüyor. Birileri oyunun düşmediğini aksine arttığını haykırıyor. Ellerindeki başkanlıklar gitmesin diyerek hatalara itiraz ediyor gibi gözüküyor. Herkes memnun gibi duruyor. Olduğu kadar diyor, olmadığı kader… Olan da vatandaşa oluyor… sıkıntı, üzüntü.
Şimdi sorarım sizlere. Seçimi kim kazandı? Kim kaybetti? Seçimin aslında kazananı yok… Kaybedeni var… Ülke kaybetti… Sonuçlarına inanılmayan, yapılan yanlışlıklarla belirlenen sonuçlar… Birey olarak başkanlıkları kim, hangi partinin adayı kazanırsa kazansın, güven gitti… doğruluk gitti…
NE YAZIK Kİ SEÇİMLER KAYIPLA BİTTİ…
Bir sonraki seçimlerde aynı tabloda buluşmak üzere…
HER SABAH GÜNEŞ YENİDEN DOĞAR, HER SABAH DÜNYA YENİDEN KURULUR… derler ama …
BU GİDİŞLE GÜNEŞ TE AYNI DÜNYA DA AYNI………
Dr. Özcan Yılmaz