41 doktorun çektiği fotoğraflar Adana’da “41 Hekim 41 Fotoğraf 41 Kere Maaşallah “ ile Adana’da sergilendi.  Tıp Bayramı nedeniyle ilki Adana’da açılan sergisinin 41 kenti dolaşması hedefleniyor.

Doktor ve Fotoğraf Sanatçısı Tuğrul Tunca’nın kuratörlüğünde gerçekleştirilen projeye Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 41 hekim ile Kıbrıs’tan da katılım ile sayı 42’ye ulaştı.  Projenin mimarlarından Dr. Tuğrul Tunca, 14 Mart’ın Tıp Bayramı olarak kutlandığına dikkat çekerek, “14 Mart’ta Adana’da başlayan sergimizin hedefi 41 şehri dolaşması” diyerek proje hakkında şöyle konuştu:

“ Eski Türk inanışına göre insan evladının; başarı, aşk, para, mutluluk gibi tam 41 tane şansı varmış. Aslında doğrusu  41,5 muş bir umut varmış ki o hep yarımmış. Umudumuz yarım kalmasın 41 hekim bir araya gelelim bir sergi yapalım diye yola çıktık.

Sergi 23 Mart’ta Mersin’de, 30 Mart’ta Gaziantep’te, 23 Nisan’da Şanlıurfa’da,19 Mayıs’ta Samsun’da, 30 Ağustos’ta İstanbul’da,9 Eylül’de İzmir’de, 29 Ekim’de Ankara’da açılacak ve aradaki tarihlerde 41 şehri gezecek. Son zamanlarda sürekli şiddet haberlerinin yer aldığı sağlık sektöründe güzel bir aktivite ile dikkat çekmeyi hedefliyoruz.”

Sağlık sektöründe çeşitli kademelerde çalışan farklı branşlardan farklı şehirlerden birbirinden değerli doktorların ortak noktası bu kez sanat oldu. Fotoğraf sergisine katkı veren doktorlar:

ABDULHAKİM ARISOY

AHMET ÖZKARA

ALİ ERHAN KILIÇOĞLU

ASLIHAN AKTEMEL

ASLI ÜNAL TUNCA

AYHAN ÖZKUR

AYHAN PINARLI

AYŞE ASLIHAN KARCI

CENGİZ TORUN

CENGİZHAN EMRE

CİVAN KOCA

DİLEK DAİ ÖZCENGİZ

EDA BENGİ YILMAZ

ELÇİN YOLDAŞCAN

EMEL ÖZTÜRK

EMRE YENGEL

ERGÜN KARADAĞ

ERHAN KUTSAL

ERTUĞRUL TANRIKULU

FATİH ÇİFTÇİ

GAMZE YÜCEL ERGENE

GONCAGÜL AYHAN

GÜNHAN ÖZERDEM

GÜRKAN MERSİN

LEYLA GENÇ

MEHMET KONDAKCI

MEHMET SÜRER

MESUT KURT

MUHAMMET YILDIZ

MUSTAFA AJLAN UÇAR

MUZAFFER TEMEL

MÜCAHİT TAŞER

NACİYE BATMAZ

NEŞE ÇAM

NUREDDİN ÖZDENER

SEYFİ ARSLAN

ŞULE SOLMAZ KÖKSAL

ŞÜKRÜ GÜNGÖR

TİMUR YILMAZ

UFUK AKDIKAN

YAKUP ŞAHİN