Etkinlikte konuşan Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Başkanı Mustafa Köz, insan kalbinden yeryüzüne açılan her yerde sanat yapılabileceğini vurguladı.

Köz, “Sanat hayatın kendisidir. Sanat bir eylem biçimidir. Sokakta sanat da bu eylemin en güzel örneğidir. Sokakta sanatın gelişerek yeni bir eylem biçimine dönüşeceğine inanıyorum. 9. Uluslar arası Çukurova Sanat Günleri’ne sesiyle, sözüyle emek veren ve katkı sunan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi

Uluslar arası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG) Genel Koordinatörü Çetin Yiğenoğlu da bu yıl 9.’su düzenlenen sanat günlerinin ana izleğinin sanat ve toplumsallık olduğunu belirterek, bu çalışmanın fikir babasının da Mustafa Köz olduğunu söyledi.

Yiğenoğlu, “İnsanları birbirine düşürüp evlerine tıkan iki yüzlü siyasal iktidarın inadına sanatı sokağa taşıdık. Anlayana, bu bile önemli bir duruştur. Sanatı sokağa taşımakla insanlarımıza da sanatı taşımış olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Uluslar arası Çukurova Sanat Günleri çok ciddi bir kararlılıkla önümüzdeki yıllarda da devam edecektir” şeklinde konuştu.

Daha sonra, sunuculuğunu ve yönetmenliğini Mesut Akatay’ın yaptığı Sanat Sokakta etkinlikleri gerçekleştirildi.

Doğanın dilinden dans ve pandomim gösterileri halkın büyük ilgisini çekti. Yedi Renkli türküler de ise Türkçe, Rumca, Ermenice, İbranice, Kürtçe ve Arapça şarkılar seslendirildi. Etkinliklere Türkiye'nin dört bir yanından şair ve yzarlar da katıldı.

Öte yandan, 9. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında Adana Koleji’nde de karma ebru sergisi gerçekleştirildi. Gülay Gültekin, Filiz Koyutürk ve Nesrin Kural’dan oluşan Gülfines Ebru Grubunun çalışmaları öğrencilerden tam not aldı. Sanatçılar öğrencilerle de bir söyleşi yaparak, sanatın inceliklerini paylaştılar.