ABD’de yaşayan Adanalı Sanatçı Erkan Art, Üniversal Müzik Projesi kapsamında “OYNA-LORKE” VE “ORGANİK “ Albümlerinin tanıtımı konserleri için Türkiye’ye geldi

26 yıldır New York’ta yaşayan Adanalı sanatçı Erkan Art’ın “Oyna-Lorke” ve “Organik” Albümleri dünyanın ileri gelen iTunes, Amazon, Google, Nokia, e-music, gibi müzik marketlerde yayınlandı.

Erkan Art, Oyna-Lorke ve Organik Albümlerinin evrensel barış, kardeşlik, sevgi, dinler ve milletler arasıdiyaloğ, ve pozivitizm gibi konulardan oluşan Türk Gelenek ve göreneklerine uygun orijinal şarkılardan oluştuğunu ifade etti. Erkan Art, ayrıca albümlerinde “Uzun İnce”, “Leylim Ley’ gibi şarkıların da İngilizce olarak yer aldığını söyledi.

Konserlere bir Türk Sanatçı daha katılacak

Erkan Art, Türkiye’de albümlerin tanıtımı ve Türkiye, Türkî Cumhuriyetleri ve Almanya’yı kapsayacak konserlerin, Broadway gösteri sitilli olarak stadyum, açık ve kapalı alanlarda Türkiye’den bir sanatçının da katılımı ile folklorik ve modern bir dans grubuyla birlikte yapılacağını belirtti.

Bill Clinton’dan mektup almış

ABD eski Devlet Başkanı Bill Clinton’dan övgü dolu bir mektup aldığını da anlatan Erkan Art, bundan büyük bir onur duyduğunu da anlatarak,”Bu benim için önemliydi. Mektupta’ Zaman ayırıp benimle yaptığın müzik ve idealin olan Üniversal Müzik Projesini paylaştığın için zaman geçmeden, sana çok teşekkür etmek isterim’ diye övgü dolu satırlar vardı.”dedi.

Albümün kayıtlarına birçok sanatçı katıldı

Erkan Art, albümün orijinalinin İngilizce olduğunu ve en çok konuşulan

10 lisana uyarlanacak albümün kayıtlarının ise Finlandiya, New York, Türkiye, Güney Afrika ve İngiltere’de yapıldığını kaydetti. Art,”

Albümlerin kayıtlarina Okay Temiz, Omer Faruk Tekbilek, Richard Cannata, Menan Kiseri, Eric Donley, Ozkan Ugur, Lisa Hunt, Biti Strauchn, Atilla Tas, Pamela Garelick, Banu Ayse Yum, Erdal Celik, Paula Atherton, Melis Sokmen, Cihan Okan, Wincent Högberg, Gonca YarimerAlison Day, Patrick Lax, Martin Kantola, Tane Kinnisto, Jenny Wilhelms, Genci Ito, Richard Pasquini, Sal Rainone, Saadet Ünvar, Mary Latini Johnson, Ercan Irmak, Yasar Akpençe, Harem ve Şenyaylar yaylı grupları gibi bir çok uluslar arası sanatçı katıldı.”diye konuştu..

BARIŞ MÜZİK GRUBU VAR(PEACE UINON ROCK BAND)

Erkan Art, kendisi tarafından kurulan Peace Union Rock Band (Baris Muzik Grubu) üyesi olmayan bir konsept grup olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

Önümüzdeki süreçte Ingilizce ve Türkce olmak üzere 2 DVD yayınlayacağız. Bu DVD ler için New York, New Jersey, Washington D.C., Guney Afrika, ve Türkiye’de 50 saatlik film çekildi. Dünya da insanların sorunları benzerlik taşımaktadır. Örneğin Mortgage şarkısındaki Jimmy Banka adıyla Türkçe versiyonunda Cemil oluyor. “

TÜRKİYE’DE 200, ADANA’DA 5 KONSER PLANLANDI

Erkan Art, Adana’da Mimar Sinan, 5 Ocak Stadyumu Fatih Terim Stadyumu, Çukurova Üniversitesi, Sevgi Adasıve Uğur Mumcu Meydanında toplam (5) konser olarak yapılacağını belirterek konuşmasını şöyle tamamladı:

Lorke konserlerinin devamında ayda bir olmak üzere yapılacak ve ADANA için (6) ay boyunca tanıtım kampanyası sürecektir. Haluk Levent & Okay Temiz & Erkan Art & Dans Grubu LORKE KONSERLERİ projemiz Adana’dan başlayıp, Akdeniz ve Türkiye’de toplam 200 konser olacaktır. Türkî Cumhuriyetleri, Almanya ve Avrupa’yla dünya konserlerimiz devam edecektir.”