Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı CHO Dongwoo’nun ev sahipliğini üstlendiği etkinliğe, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, iş adamları ve STK temsilcileri, Kore Kültürü gönüllüleri, üniversite personeli ve öğrencileri ile Kore gazileri katıldı.
Tüm güne yayılan etkinlikler kapsamında çeşitli aktivitelerle Kore Kültürü tanıtıldı. Kore-Türkiye İlişkileri, Kore’de Eğitim ve Kore Turizmi gibi konularda seminerlerin düzenlendiği etkinlikte, film gösterimi, turistik fotoğraf sergisi, geleneksel Kore kıyafetleri deneyimi ve Macsabal çömlek sergisi ile renkli anlar yaşandı.
Günün sonunda Koreli sanatçılar tarafından “Arirang Kantat” adında “Kore Danslı Geleneksel Müzik Konseri” gerçekleştirildi. Sanatçılar geleneksel enstrümanları ile yaptıkları müzik ve danslarla izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı.
Etkinlikte Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı CHO Dongwoo birer konuşma gerçekleştirdiler. CHO Dongwoo, Türkiye ve Kore arasında geçmişten gelen ilişkileri daha güçlendirmek adına Kore Günü etkinliklerini düzenlediklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ise, “Her ne kadar ülkemiz, Kore Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını 1949 yılında tanımış olsa da iki ülke arasındaki ilişkilerin bu denli sağlam olmasının sebebi Kore Savaşı sırasında ülkemizin Kore halkına ve devletine gösterdiği yardımsever tavırdır. Siyasi, ticari ve ekonomik anlaşmalarla her geçen gün daha da gelişen iki ülke arasındaki diyalog, bu tür etkinliklerle perçinlenmektedir. İki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin ilelebet sürmesi temennisiyle saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı CHO Dongwoo’nun sanatçılara çiçek vermesiyle son buldu.