Ayrıca Oğuzhan Ceylan, ilk uzun metrajlı sinema filminin çalışmaları da sürdürüyor. Ceylan, filmin çekimlerine nisan ayında başlayacaklarını belirterek, “Filmimin Mayıs 2014'te vizyona girmesi bekleniyor. Filmin adı "Odada". Bu film Türk Sinema endüstrisinde de ilkleri içinde barındıracak. En çok dikkat çeken özelliği; 60 dakika olacak filmin tek plan olması. Filmin yönetmenliğini Yasin Altıparmak ile birlikte yapacağım. Senaryo ise bana ait” dedi.
Bu arada, Türklerin eski inançlarından olan Şaman inancının bir parçası olan yağmur duasını anlatan “Bodi Bodi” isimli belgeselde, gerek teknik olarak, gerekse kurgusal yapı olarak gayet başarılı olmasına karşın, 30 belgesel filmin başvurduğu 19. Altın Koza Film Festivali’nde Adanalı Yönetmen, Oğuzhan Ceylan, önelemeyi dahi geçemezken, 49. Altın Portakal Film Festivali’nde Genç Jüri olarak görev alması dikkat çekti.

Oğuzhan Ceylan Kimdir?
Adana doğumlu. İlköğretimini İstanbul ve Adana’da, orta öğrenimini Osnabrück (Almanya) ve Adana'da tamamladı. 2008 yılında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon, Sinema bölümüne girdi. 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi Kısa Film Atölyesi Topluluğunun kurucu ekibi içersinde yer aldı. 2011 Eylül ayında aynı topluluğun başkanlığına seçildi ve halen devam etmektedir. 2010 yılında Altın Portakal Film Festivalinin düzenlediği, Serge Avedikian ve Akademi (Oscar) ödülü sahibi Megan Mylan’ın da eğitim verdiği atölye çalışmasına katıldı. 2011 Nisan ayında 2. Ulusal Yeşil Kamera Kısa Film Yarışmasında Yasin Altıparmak ve Mehmet Özer ile çektikleri Tükeniş adlı film özel ödül aldı. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılında TED Antalya Koleji’nde Yasin Altıparmak ile Kısa Film Kulübünü kurdu ve burada öğretmenlik yaptı.Aynı yıl danışmanlığını ve öğretmenliğini yaptığı TED Antalya Koleji Kısa Film Kulübü 1. Antalya Liseler Arası Kısa Film Yarışmasında en iyi kısa film ödülünü aldı. Yine 2011-2012 eğitim-öğretim yılı içersinde Yakamoz Eğitim Kurumunda İngilizce öğretmenliği yaptı. 2012 Temmuz ayında Antalya Kültür ve Sanat Vakfı bünyesinde, Altın Portakal Film Festivali’nde yönetmen Engin Kılıçatan koordinatörlüğünde eğitmen olarak göreve başladı. 49. Altın Portakal Film Festivali’nde Genç Jüri olarak görev aldı. 2012 Aralık ayında Aydın Doğan Vakfı'nın düzenlemiş olduğu Genç İletişimciler Yarışması’nda TV Jeneriği dalında "En İyi TV Jeneriği" ödülünü aldı.