Dört mevsimin en güzelinin yaşandığı doğası, nisan’da kente yayılan portakal çiçeklerinin büyülü kokuları eşliğinde; kebabıyla, şalgamıyla, bici bici’siyle ününü sınırlarının dışına duyuran zengin yemek kültürü ve misafirperver sıcakkanlı insanlarıyla konuklarını ağırlamayan hazırlanan Adanalılar, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için 3-7 Nisan tarihleri arasında herkesi kentlerine davet ediyorlar.

Bozkurt “ Adanalılar Hoşgörüyü Hiç Elden Bırakmadı”

2013 yılından bu yana yurtiçinden ve yurtdışından gelen onbinlerce kişiyi, portakal ağaçlarının çiçek açtığı ve o büyülü kokuyu tüm kente yaydığı dönemde buluşturan  “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nın fikir önderi Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, geçen altı yılda karnaval döneminde hiçbir adli olayın yaşanmamış olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söylüyor;

“Biz birlikte eğlenmeyi başarabildiğimiz ölçüde medeni olabiliyoruz. Aynı şarkıyı söyleyebildiğimizde, aynı müziğe ritim tuttuğumuzda her şey bir anda çok daha güzel oluyor. Adana halkı bunu ilk günden gösterdi. Hem karnavala sahip çıktı, hem de hoşgörü ve misafirperverliği hiç elden bırakmadı.” 

Bozkurt, Uluslararası  Portakal Çiçeği Karnavalı boyunca toplumun her renginden farklı kesimleri gerçek bir kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet edttiklerini de söyleyerek “Karnavalımızın en önemli ilkesi ve en büyük dileğimiz  kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklamasıdır. Adanalılar bunları sevgi ile yapacak ve dostlarını en iyi şekilde ağırlayacaklardır” şeklinde konuşuyor.

Rengarenk Kortej Bu Yıl Sokaklarda
Her yıl olduğu gibi bu yıl da karnavalın “simgesi” durumundaki kostümlü kortej geçişi 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Herkesin büyük heyecan ve özlemle beklediği kostümlü grupların geçiş yapacağı kortej karnavalın ilk yıllarındaki gibi şehir merkezinde ve Adana sokaklarında yapılacak. Saat 17:00’da başlayacak ve büyük coşku içinde geçmesi beklenen korteje rengarenk kostümlü binlerce kişinin katılması bekleniyor. 

Dolu Dolu Karnaval Programı 

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olarak dünyanın sayılı karnavalları arasına girme yolunda önemli bir mesafe kat eden “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda” binlerce kişinin katılacağı eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de organize edilecek. 

Ünlü sanatçıların yer alacağı açılış ve kapanış konserleri, Hintli Mumbai Danceworx topluluğunun gösterisi, Kostümlü Gösteri Grupları Korteji, Motorize Ekipler ve bandolardan oluşan karnaval korteji, Su korteji, Türkiye’nin her yerinden 300 pilot ile gelecek olan Türk Choppers MK Merkezpark’taki Motosiklet Senfonisi, Türk Riders, VosFest ve Klasik Otomobil Kulübü gösterisi, Sokak Konserleri, Yurtiçi ve yurtdışından çeşitli sanatsal sergiler, Açıkhava dans ve spor gösterileri, Söyleşiler ve tiyatro aktiviteleri, Adana Kültürünü anlatan performanslar ve sanatsal gösteriler, Portakal Çiçeği Halk Koşusu, Kostümlü koşu ve anne-baba-çocuk koşusu, Moda Tasarım yarışması, Satranç Turnuvası, Çocuk Tiyatrosu ve Çocuk Sanat Aktiviteleri, 0-5 yaş çocukar için 101 farklı oyun içeren aktivite alanı, TJK Portakal Çiçeği Karnavalı Özel Koşusu ve TJK Pony Club başta olmak üzere etkinlikler düzenlenirken, portakallı lezzetler ve kortej kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da renkli karnaval programında yer alıyor.