Ayas Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneği, Özel Yeni Ayas Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Mavi Su Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneği ve Ayas Sağlik Koleji işbirliğiyle, özellikle zihinsel engelli olmak üzere, özel çocuklarımızın sanat atölyesi çalışmalarının sergilendiği “Anadolu ve Osmanlı’dan Esintiler” isimli sergi Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi’nde gerçekleştirildi.

Açılışa Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Ali Duran Karakaya da katıldı.

Sergide; hat, Türk işi motifler, Mevlana motifleri gibi sanat unsurları kullanıldı ve 50 eser, Adanalılar’ın beğenisine sunuldu. “Bizlere olanak tanıyın, sizlere neleri başarabileceğimizi gösterelim” sloganıyla yola çıkan engelliler, birbirinden güzel eserleriyle büyük beğeni topladı. Sergi açılışında ayrıca down sendromluların çiftetelli gösterisi ve 7 Bölgeden Esintiler Ritm Grubu’nun müzik gösterisi yer aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuayesi’ndeki sergi açılışı ve gösterilerin ardından, Şinasi Efendi Sokağı’nda bütün hızıyla devam eden Portakal Çiçeği Karnavalı’na katılım gerçekleştirildi. Elele Özel Eğitim Okulu’nun mehteran gösterisi ile Yeni Yaşam Özel Eğitim Okulu ve Altıneller Özel Eğitim Okulu’nun spor ve dans gösterileri, karnavala renk kattı.


Etkinlikler, Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi’nce gerçekleştirildi.