Bunlardan ilki Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı ve çok yakın zamanda sahnelenecek olan “Bay Kolpert” oyunu. Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin’in, ilçenin kültür ve sanat etkinliklerinin yoğun bir biçimde yaşandığı, sesi Türkiye’nin her yanından duyulacak boyutta şenlik ve festivallerin yapıldığı  modern ve çağdaş, sosyal bir ilçe Belediyesi  olma sözüyle daha bir hareketlenen Çukurova’da,  bugünler de ücretsiz olarak sahnelenecek yeni tiyatro oyununun  heyecanı yaşanıyor.
 

Geçtiğimiz yıllarda gerek büyük, gerekse çocuk oyunlarıyla sadece Çukurovalıların değil, tüm Adanalının ilgiyle takip ettiği oyunlara imza atan Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Alman yazar David Gieselmann’ın kara komedi-Gerilim türündeki farklı oyunu “Bay Kolpert”i sahneleyecek.  İnsan olma değerlerini kaybetme üzerine sağlam bir temele sahip öykü, ölmek ve öldürmenin günümüz toplumunda sıradanlaşmasını tokat gibi yüzünüze çarpan bir oyun. Heyecan ve gerilimi, kara komediyle anlatarak sahneye konan oyunda, günümüz toplumunun  “insanlığını hissetmek için” şiddete başvurmasını, insanlıktan çıkmasını . sosyo-politik bir dille anlatarak , insanın yüreğine işleyen “Bay Kolpert” şimdiden tiyatroseverlerin merakla beklediği bu oyun,  Çukurova Belediyesi’nin bir kültür ve sanat hizmeti olarak, ücretsiz sahnelenecek. 




Oyunun yönetmenliğini yapan Devlet Tiyatrosu sanatçısı Murat  Aslan,  Adanalıları çok farklı bir oyunun beklediğini söyleyerek, “Tüketmek ihtiyaçken, tüketilenlerin bittiği ve tüketilme sırasının insana geldiğini, kendine has komik ögeleriyle  anlatan oyun “Bay Kolpert”, gerilim ve heyecanıyla  izleyiciyi koltuğuna çivileyecek türden.” diyerek,  Türkiye’nin önemli tiyatrolarında izleyici karşısına çıkan “Bay Kolpert”, İstanbul,Eskişehir,Trabzon Şehir tiyatrolarının yanı sıra, Devlet Tiyatrolarında ve Avrupa’nın pek çok önemli başkentinde büyük beğeniyle izlendiğini, şimdi bu önemli eseri Adanalıların karşısına çıkartacaklarını söyledi. 




Sürekli hikâyelerin değişmesi, böylece kimse bir diğerinin doğruyu söyleyip söylemediğini anlayamaması üzerine kurulu tek perdelik “Bay Kolpert” tiyatro oyunu  için Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2 aydır ummalı bir çalışma içerisinde. Bir ay içerisinde izleyiciyle buluşması planlanan tiyatro oyunu, aynı zamanda bu sezon  şehir tiyatroları içerisinde Adana’da sahnelenecek ilk yeni oyun olma özelliğini de taşıyor.