Sema Soykan, Çerkes soykırımını ve sürgününü anlattığı son kitabı “Adsız Roman”ı, Adana Yeni Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen lansmanla tanıttı. Yazar Sema Soykan, Çerkes soykırımını ve sürgününü anlattığı son kitabı “Adsız Roman 1864 Çerkes Sürgünü ve Soykırımı”nı, Adana Yeni Arkeoloji Müzesi’nde yapılan lansman ve söyleşiyle anlattı. 10 Kasım’da yapılan lansman okunan İstiklal Marşı ile başladı. Lansmana Türk Copper Motosiklet Kulübü (TCMK), Adana Çerkes Kültür Derneği, İŞKAD, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Çocuk Kanser Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve Soykan’ın okurları yoğun ilgi gösterdi.

Sema Soykan’ın 3 yıllık titiz araştırmasının sonucunda Alfa Yayınları’ndan çıkan “Adsız Roman 1864 Çerkes Sürgünü ve Soykırımı” kitabında yazar, anneannesi tarafından kaleme alınan Adsız Roman’ı satmak istediği küpün içinde bulan Neri ve Aras’ın öyküsü ile Janset-Jankat-Elbruz’un 1864’deki öyküsünü birbirine paralel olarak anlatıyor.

Kuzey Kafkasya’dan Karadeniz’e göç eden Çerkes halkının göç öncesinde ve sonrasında derin acılar yaşadığını dile getiren Sema Soykan, köyleri Ruslar tarafından yakılıp yıkılan, dağlardan kıyıya inen; haftalarca teknelere binmeyi beklerken sahilde açlıkla, hastalıkla mücadele eden Çerkes halkının yaşadıklarını “Adsız Roman 1864 Çerkes Sürgünü ve Soykırımı” kitabı ile anlatıyor.