Adana Devlet Tiyatrosu uzun bir bekleyişin ardından, seyircisiyle tekrar buluşmak için, 26 Ağustos’ta Musahipzade Celal’in yazdığı ve Münir Canar’ın yönettiği sezonumuzun ilk oyunu olan “MACUN HOKKASI” adlı oyunun provalarına başladı.

08 Ekim 2014 Çarşamba günü ilk gösterimini gerçekleştirecek olan, Klasik Türk Tiyatrosu’nun en önemli güldürülerinden Macun Hokkası adlı oyunun dekor tasarımı Güven Öktem’e, Dans tasarımı Tufan Kaytmaz’a, kostüm tasarımı Fatma Sarıkurt’a, ışık tasarımı H.İbrahim Karahan’a ve müzikleri Kemal Günüç’e ait.

MÜNİR CANAR KİMDİR?

Münir Canar 1945 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden 1967’de mezun oldu. O yıldan bugüne Ankara Devlet Tiyatrosu’nda altmış beş oyunda görev aldı. Çalıştığı oyunlardan bazıları: Ayak Bağı, Çökme Tehlikesi Var, Müfettiş, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Kanlı Nigar, Sarıpınar 1914, Ay Işığında Şamata, Fehim Paşa Konağı, Paydos, Köşebaşı,Geçmiş Zaman Olur Ki, İstanbul Efendisi, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı…

1983 - 84 döneminde “Kanlı Nigar” adlı oyunla İsmail Dümbüllü ve Sanatseverler Derneği’nin “En iyi Erkek Oyuncu” ödüllerini aldı.

1958 yılından bu yana “Geleneksel Türk Tiyatrosu” üzerine çalışmalarını sürdüren Canar’ın, bu alana katkı sağlamak amacıyla yazdığı Geçmiş Zaman Olur Ki, Öyle Bir Akıl Ki ve Bir Mahalle Ki isimli oyunları Devlet Tiyatroları’nda sahnelenmiştir. Sanatçının Geçmiş Zaman Olur Ki isimli oyunu UNIMA ödülünü kazanmıştır.

1974’ten günümüze “Kaynanalar, Beybaba, Yalancı Karım, Fırtına, Servet Avcısı ve Türkan gibi birçok televizyon projesinde yer aldı.