Yeni romanı ile ilgili ip uçları da veren Ümit, yeni kitabının adının ' 'Beyoğlu'nun en güzel abisi'' olacağını söyledi. Ümit, ''Olay, eski Yeşilçam filmleri gibi Beyoğlu’nda geçiyor. Macera var. Bir cinayetle başlıyoruz yine. Kentsel dönüşümün yapıldığı Tarlabaşı diye bir yer var. O kentsel dönüşümden nemalanmaya çalışan insanlar, yoksul insanlar, bir pavyon ve o pavyonda bir melek var adı Azize'' dedi.

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okullarının konuğu olan ünlü yazar Ahmet Ümit, okulun tiyatro salonunda öğrencilerle yaptığı söyleşide, kitap okumanın önemini anlattı. Ümit, ''Mesela ben şimdi 52 yaşındayım hayat acayip sıkıcı. Bu sıkıntıdan kurtulduğu tek şey kitap okuduğum anlar. Çünkü o zaman başka bir insana dönüşüyorum, başka bir insanın macerasını yaşamaya başlıyorum'' diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Ahmet Ümit, zamanını nasıl değerlendirdiği yönündeki  bir soru üzerine şunları söyledi:

''Yazarlık dışında zamanımı yaşamakla değerlendiriyorum. Geziyorum, yurtdışına gidiyoruz. Anadolu turlarına çıkıyoruz. Hayat çok kısa mümkün olduğu kadar hayatı anlamlı ve güzel yaşamaya çalışıyoruz. Hem bedenimizi hem de ruhumuzu doğru bir şekilde doyurmaya çalışıyoruz. Ahlaki olarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu geçici hayatı, kalan günlerimizi anlamlı bir şekilde sonlandırmak istiyoruz. Yaşamak çok güzel bir şey.''

Ahmet Ümit, Türkiye'de genç neslin okuma alışkanlığını değerlendirirken de, ''Ülkemizde, Başkent Okulları gibi kurumlar, ders kitaplarının yanı sıra öğrencilere faydalı olacağına inandıkları yazarların kitaplarını da okutmalarını çok anlamlı ve önemli buluyorum'' diye konuştu.

Özel Başkent Lisesi Sosyal Bilimler Bölümünün, 2012-2013 öğretim yılında Tarih derslerinde yazarın kitaplarını, öğrencilerin tarih romanı okuma zevki ve alışkanlığını kazanmaları için okuttukları bildirildi.

9. Sınıf öğrencilerinin Hitit tarihiyle ilgili olduğu için yazarın “Patasana” adlı kitabını, 10.sınıf öğrencilerinin ise Osmanlı Tarihi’ne olan bağlantısından dolayı “Sultanı Öldürmek” isimli kitabını büyük bir ilgiyle okudukları belirtildi.

Söyleşi sonunda Okulun Genel Müdürü Dr. Esma Çalık, ünlü yazar Ahmet Ümit'e, verdiği değerli bilgiler ve katılımından dolayı çiçek ve plaket verdi.

Ahmet Ümit, söyleşi sonunda öğrencilere kitaplarını imzaladı.