Dünya opera literatüründe yeri olan, Türk opera tarihinde mihenk taşı olmuş Ali Baba &40 operası, Mersin Devlet Opera ve Balesi prömiyeri ile Mersinli sanatseverlerin karşısına çıkacak. ‘’Ali Baba & 40" operası, 1991'den bu yana Türkiye'deki tüm operalar tarafından Türkçe olarak sahnelenmiş, dünya opera evleri repertuarına girmiş ilk Türk operası özelliğine sahiptir. Eser, İngilizce, Flamanca ve Almanca’ya çevrilmiştir. Librettosu Tarık Günersel’ e, bestesi  Selman Ada’ya ait olan 2 perdelik “Ali Baba & 40” operası, Kırk Haramiler’ in, içi ganimetlerle dolu gizemli mağarasının sırrını öğrenen Ali Baba ve mağaradaki altınlarla zengin olma hayali kuran, hilekârlığı ile tanınan kardeşi Kasım’ın başından geçen olayları anlatıyor.  ‘’Ali Baba & 40’’ operası, müziklerinin, melodik ve ritmik yapısının sıcaklığı, konusunun entrika, kıskançlık ve aşkın yanı sıra günümüz toplumuna da göndermelere olanak tanıyan, hayal gücüyle zenginleştirilmiş yapıda ve görsel zenginliğinin yüksek seviyede olması ile çağdaş bir eserdir.

    Eserin orkestra yönetmenliğini İbrahim Yazıcı, rejisörlüğünü Melih Öztürk, dekor tasarımını Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, koreografisini Serbülent Biçer ve Mahmut Akyol, koro şefliğini Orhan Öner Özcan, ışık tasarımını ise Tarı Deniz, rejisör yardımcılığını Müge Tekin, reji asistanlığını Soner Fahlioğulları yapıyor.Eserin başlıca rollerini ise ; Emrah Sözer, Onur Polat, Hasan Berk, Kıvanç Uğraşbul, Ufuk Kasar, Hulusi Polat, Sevil Erçak, Funda Hayfavi, Volkan Şen, Pınar Olgun Güven,Ayşegül Devrim Serdar,Ayşe Pınar Balay,  Neslihan Ulaş, Okan Fidan paylaşıyor.

     Selman Ada’nın ‘’Ali Baba & 40’’ operası, 18 yıl aradan sonra 28 Kasım 2015 saat: 20.00 ‘de Mersinli sanatseverlerin karşısına çıkacak.1 ve 3 Aralık 2015 tarihlerinde de eser Mersin Devlet Opera ve Balesi Sahnesi’nde yerini alacak.