Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile birlikte, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan da katıldı.
Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sergi açılışına katıldıkları için tüm konuklara ve oda başkanlarına teşekkür etti. Zihni Aldırmaz, “Sanatın ve sanatçının olduğu her yerde birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Bazen onlar beni temsil ediyor, bazen de ben onları” ifadesini kullandı.
Adana’nın sanat dolu bir hafta geçirmesinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Zihni Aldırmaz, “Adana’nın bir çok yönü var ama en önemli yönü sanat zenginliği. Sanata evrensel baktığımız için tüm sanatçıları Adanalı kabul ediyoruz” dedi.
Fotoğraf Sanatçısı Ali Öz de, Adana’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Farklı bir çalışma. İki yıllık bir emeğin ürünü. Bu eserleri sizlerle paylaşmaktan dolayı mutluyum. Sayın Başkana ve sizlere teşekker ediyorum” şeklinde konuştu.
Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) Başkanı Tahsin Sezer de, Fotoğraf Sanatçısı Ali Öz’ü Adanalılarla buluşturmaktan dolayı mutluluk duyduklarını vurguladı.
Konuşmaların ardından Zihni Aldırmaz, AFAD adına Ali Öz’e teşekkür belgesi verdi.
Zihni Aldırmaz ve oda başkanları sergiyi gezerek, fotoğrafları tek tek inceledi. Fotoğraf Sanatçısı Ali Öz, fotoğraflarla ilgili Zihni Aldırmaz’a bilgiler verdi.
Sergi açılışına 13 Kare Sanat Festivali Koordinatörleri Dr. Haluk Uygur ve İsmail Timuçin de katıldı.