Miyase Bülbül uzun yıllar medyada genel müdürlük seviyesinde yöneticilik yaptıktan sonra girişimci tarafı ağır basmış ve reklam ajansını kurmuştur. Yoğun ve stresli bir ortamda çalışırken bir arayış içine giren Miyase Bülbül öncelikle yaşam felsefesini değiştirmiştir. Alfa yayınlarından çıkan "Alkali Yaşam Alkali Mutfak" kitabı tüm bu deneyimlerin paylaşımı için hazırlanmıştır.

Bu kitap sadece bir beslenme kitabı değil, bir yaşam biçiminin kitabıdır. Denenmiş gerçeklerden, yayınlanmış bilgilerden, söylenmiş doğrulardan, yapılmış araştırmalardan ve alınmış eğitimlerden yola çıkarak oluşturulmuş bir derlemedir. İnsanoğlunu içine girdiği krizden kurtaracak olan doğaya, doğal olana dönmektir. Yaşanan her anı anlamlı kılmak, geliştirmek, varlığımızın dayanılmaz güzelliğini keşfetmek, doğayı, doğal yapıya uygun beslenmeyi ve yaşamayı öğrenmekle mümkündür.

Alkali Yaşam Nedir:

Modern yaşamlarda vücudumuz tamponlayabileceğinden daha fazla asit atık yüküyle dengesini kaybetmeye başlamıştır. Asidik yaşam ve asidik beslenme zararlı parazit ve bakterilerle dolu sağlıksız bir bünye oluşturmakta, dolayısıyla hastalıklara yakalanma riskimiz artmaktadır. Hücre ve dokular normal fonksiyonlarını asidik bir ortamda sürdürmeye devam ettiklerinde başta asidoz, kronik yorgunluk, osteoporoz, şeker, kanser, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon gibi birçok hastalık için uygun zemin hazırlanmış olur.

Alkali beslenme vücudun fonksiyonlarını devam ettirmesi üzerine kurulmuş bir beslenme biçimi, başka bir deyişle beslenmenin matematiğidir. Alkali beslenme bir diyet değildir. Vücudun doğal dengesini korumaya yönelik bir beslenme formülüdür.