Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 20'ncisi düzenlenen Uluslararası Altın Koza Film Festivali, 'Yeşilçam'ın 4 Yapraklı Yoncası' olarak anılan Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın'ın katılımıyla coşkuyla başladı. 
Merkez Park Amfi Tiyatro'da yapılan açılış törenine ünlü yıldızlar üstü açık otomobillerle geldi. Şoray'a Halit Ergenç, Girik'e Sinan Tuzcu, Koçyiğit'e Yetkin Dikinciler ve Akın'a da Yiğit Özşener eşlik etti. Türkan Şoray otomobile binerken güçlük çekince kavalyesi Halit Ergenç yardım etti. Sinemanın sultanı kırmızı hallıda yürürken de hayranlarının sevgisi karşısında ezilme tehlikesi atlattı. Kavalyesi Ergeç, sık sık elleriyle Şoray'ı tutup zarar görmesini engelledi. Ergeç'in hayranları, "Padişah geliyor herkes eğilsin" diye bağırdı. Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın da kavalyeleriyle birlikte hayranlarının alkışlarıyla kırmızı halıda yürüdü.
'EN YAKIŞIKLI BENİM KAVALYEM'
Türkan Şoray, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gecede kendisine kavalyelik eden aktör Halit Ergenç'i 'dünyanın en yakışıklı erkeği' diye övdü. Fatma Girik ise kavalyesi Sinan Tuzcu'yu çok yakışıklı bulduğunu söyledi. Ünlü sanatçılar pamuk kozaları arasında salona giriş yaptı.
MUHTEŞEM BİR GECE
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz yaptığı açılış konuşmasında, festivalin 20. yılını doldurduğuna dikkat çekerek, gelecek yıl Türk sinemasının 100. yılını kutlayacağını ve bu yıla özel bir program hazırlayacaklarını anlattı. Aldırmaz, "Bu yıl birbirinden değerli sanatçılarımızı ağırlıyoruz. Türk sinemasının dört yapraklı yoncası olarak anılan sanatçılarımızla muhteşem bir gece geçiyoruz. Onları bugüne kadar yanyana ya 2 ya da 3 defa görmüşsünüzdür. Bu başarı sizin başarınız" dedi. 
BARIŞ VE KARDEŞLİK FESTİVALİ
Festivali Türkiye'nin dört bir yanına yaydıklarını kaydeden Aldırmaz, festivalin tamamlanmasının ardından filmlerin KKTC'de de gösterime sunulacağı bilgisini de verdi. Aldırmaz, "Altın Koza Film Festivalimiz sevgi, barış ve kardeşlik festivali ve bu kimliğini taşımaya devam edecek" ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından '20. Uluslar arası Adana Film Festivali kapsamında yarışacak olan filmlerin kısa bir gösterimi gerçekleştirildi.
ALKIŞLARLA SAHNEYE ÇIKTILAR
Yoğun ilgi gösterilen açılış töreninde sanatçı Göksel, eski Türk filmleri müziklerinden seçkiler sundu. Göksel'in verdiği arada Türk sinemasının 4 yapraklı yoncası ünlü yıldızlar Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın kavalyeleriyle birlikte sırasıyla alkışlar arasında sahneye çıktı. Yıldızların kısa tanıtımları yapıldı. Ardından hnavai fişek gösterisi yapıldı. Yıldızlar, yağan konfetiler altında gökyüzündeki gösteriyi heyecanla izledi. 
Ünlü sanatçılara Belediye Başkan Vekili Aldırmaz plaket verdi. Gece Göksel'in konseriyle devam etti.