Toplantının açılış konuşmasının Altın Koza İcra Kurulu Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptı. Sözlü, sinema başta olmak üzere tüm sanat alanlarına hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyerek “Adana’da sinemaya, tiyatroya yatırım yapmanın değerini iyi biliyoruz. Bu anlamda festivalimiz kapsamında bu sene zengin ve özenle hazırlanmış bir içerik ile siz değerli sanatçılarımızın ve hemşerilerimizin huzuruna çıkacağımızı sizlere duyurmak isterim. 21. Altın Koza Festivali bir hafta boyunca Türk ve dünya sinemasının seçkin örneklerinin buluştuğu bir merkez olacaktır. Dünyanın çeşitli yerlerinden kısa ve uzun metrajlı filmler festival kapsamında ücretsiz olarak yayınlatılacaktır. Film gösterinlerinin yanı sıra söyleşiler, sergiler ve konserlerde düzenlenecek. Ayrıca Altın Koza Film Festivali ilk defa merkezin dışında ilçelerde düzenlenen konser ve etkinliklerle de kutlanacak” dedi.

Sözlü, Altın Koza Film Festivali ile 740 bin TL katkı yaptıklarını söyleyerek “Bu miktar dünya sinemasında verilen destekler göz önünde bulundurulduğunda çok ciddi bir rakam değil ancak Türk sineması teşviki göz önünde bulundurulduğunda iyi bir miktar” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Altın Koza Film Festivali tanıtım paneli düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ozan Aksu, Festival Danışmanları Aslı Selçuk, Esin Küçüktepepınar, Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Candan Yaygın, Altın Koza Film Festivali Sinema Programları Koordinatörü Kadir Beyicioğlu katıldı. Konuşmacılar panelde film festivali ile ilgili geniş bilgiler sundu. 

Açılışa SODER Başkanı Yusuf Sezgin, ÇASOD Başkanı Taner Barlas, Adanalı oyuncular Rıza Akın, Feridun Düzağaç, SESAM Başkanı Yılmaz Atadeniz, SİNEBİR Başkanı İsmail Güneş, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Gazeteciler Mehmet Faraç, Ece Vahapoğlu ve çok sayıda magazin muhabiri katıldı.