Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 20.'si düzenlenen Altın Koza Film Festivali'ne katılacak sanatçı ve davetliler özel uçakla kente gelirken, Türk Sinemasında 4 Yapraklı Yonca olarak adlandırılan ünlü sinema sanatçıları Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın ise uğurlandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, havalimanında kente gelen aralarında, Necip Sarıcı, Emre Yalgın ve Buket İlhan gibi sanatçı, yönetmen ve yapımcıların bulunduğu 60’ın üzerinde sinemacıyı çiçeklerle karşıladı. Başkan Vekili Aldırmaz’a karşılamada bir gün önce Adana’ya gelen ünlü sanatçı Menderes Samancılar da eşlik etti.

‘ALTIN KOZA’NIN BİRİNCİSİNDE 6 ÖDÜLLE DÖNMÜŞTÜM’

Adana Havaalanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan oyuncu Necip Sarıcı. Altın Koza Film Festivali'nin sinema açısından çok önemli olduğunu  belirterek, “Adana'yı ve festivalini çok seviyorum. Çok mutlu oluyorum. Bu gelişim, daha da mutlu etti. Çünkü, bana bir onur ödülü verilecek. Çok büyük saygı, sevgi iletiyorum. Altın Koza'nın birincisinde Kuyu filmiyle 6 ödülle dönmüştüm. Lale film olarak 5 festival üst üste stüdyo ödülü aldık. Demek ki Adana'nın toprağı, bereketi, sanatı, kültürü çok yüksek. Ben de bundan çok almış oluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

SİNEMANIN YILDIZLARI UĞURLANDI

Festival konukları, otobüslerle konaklayacakları otele götürülürken festivalin açılışına katılarak renk katan ünlü sinema sanatçıları Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın da aynı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz tarafından İstanbul’a çiçeklerle uğurlandı.

HASTA HASTA GELDİ

‘Özel minibüsle havalimanına gelen Türkan Şoray, ayak ve dizindeki rahatsızlık nedeniyle minibüsten inmekte ve hareket etmekte güçlük çekti. Beyaz örtülü tabure ile Şoray’ın inmesine yardımcı olundu.

‘SAHNEDE ÇOK OLAĞANÜSTÜ BİR ŞEY OLUYOR’

Kentten ayrılmadan önce festivali değerlendiren Filiz Akın, Altın Koza'nın, bütün sinemacıların değerlendiği bir yer olduğunu söyledi. Açılış gecesinde yaşadığı ilginç bir anısını da anlatan Akın, “Çok enteresan bir şey olmuş dün gece. Bir yabancı yanındakine demiş ki 'tek kelime Türkçe bilmiyorum sahnede çok olağanüstü bir şey oluyor, ağlamak istiyorum.' Ben de bunu anlatmak istedim" dedi.

‘RÜYA GİBİYDİ’
Hülya Koçyiğit ise, festivale sahip çıkanları tebrik etti. Türkan Şoray da Altın Koza'nın, Türk sinemasına hizmetinin çok büyük olduğunu belirterek, "Dün gece de olağan üstü bir geceydi, rüya gibiydi" dedi.