Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 – 22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri belli oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ‘Her yıl büyük bir ilgiyle karşılanan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda finalist filmleri değerlendirecek jüri üyelerimiz belli oldu. Tüm eserlere bir kez daha iyi şanslar diliyor, tüm sinemaseverleri bu heyecanı bizimle paylaşmak için, Eylül ayında Adana’ya davet ediyorum’ şeklinde konuştu. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ayrıca, başkanlığını Berlin Film Festivali Avrupa Pazarı Direktörü Beki Probst’un yapacağı jüride, her yıl olduğu gibi, bu yılda kendi dallarında önemli isimlerin yer aldığını sözlerine ekledi.

Zihni Aldırmaz’ın açıklamasına göre, 20. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri şöyle: yönetmen Pelin Esmer, yapımcı Türker Korkmaz, görüntü yönetmeni Özgür Eken, oyuncular Melisa Sözen ve Yiğit Özşener ile müzisyen Cengiz Onural.

FİLM – YÖN’DEN ‘EN İYİ YÖNETMEN’ ÖDÜLÜ
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında Film – Yön (Film Yönetmenleri Derneği)’nin de bir ödül vereceğini açıklayan Zihni Aldırmaz, Film-Yön jürisinin, yönetmenler İsmail Güneş, Ezel Akay ve Handan Öztürk’ten oluşacağını belirtti.

Film – Yön ve Altın Koza Film Festivali tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen 19. Altın Koza’da açılan bu ödül bölümünün amacı, sinemanın temel yaratıcısının, yani yönetmenin daha iyi tanımlanması, farklılığının algılanması konusunda bir ufuk açmak olarak nitelendiriliyor. Uygulama, seyirci açısından da, yönetmen sinemasının daha iyi algılanması konusuna dikkat çekmeye çalışıyor.

SİNEMA YAZARLARI FİLMLERİ DEĞERLENDİRECEK
Festival kapsamında her yıl verilen ödüllerden birinin de SİYAD En İyi Film Ödülü olduğunu belirten Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yıl SİYAD Jürisi’nde sinema yazarları Serdar Akbıyık, Yeşim Burul Seven ve Olkan Özyurt’un görev yapacağını sözlerine ekledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ödüller, 22 Eylül tarihinde yapılacak Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.