Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından yapılan açıklamada bu yıl 14-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan
22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri başkanlığını ünlü senarist ve yönetmen Ümit Ünal’ın üstleneceği bildirildi. Başkan Sözlü; ‘14-20 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Altın Koza Film Festivalinde bu yıl sinemamızın en başarılı yönetmen ve senaristlerinden biri olan Sayın Ümit Ünal’ın jüri başkanlığı görevini kabul etmesi bizleri çok memnun etmiştir’ dedi.
 
YÖNETMEN ÜMİT ÜNAL…
1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV bölümünü bitiren ve öğrencilik yıllarında çektiği kısa filmlerle birçok ödül kazanan Ümit Ünal, ilk uzun metraj senaryosunu sinemamızın kült filmlerinden biri olan Halit Refiğ’in yönettiği “Teyzem” (1986) için yazmıştır. 2002 yılında çektiği ilk filmi “9 (Dokuz)” ile ‘En İyi Film’ ödülü de dahil olmak üzere sayısız ödüller kazanan sanatçı, 2005 yılında 12. Altın Koza Film Festivali’nde kendisinin yazıp dört farklı yönetmenle çektiği “Anlat İstanbul” filmiyle ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Kurgu’ ödüllerini aldı. Ümit Ünal’ın yönettiği diğer başarılı yapımlar arasında 15.Altın Koza’ da ‘En İyi Senaryo’ ödülü kazandığı “Ara” (2007), 16. Altın Koza’ da ‘En İyi Sanat Yönetmeni’ ödülünü alan “Gölgesizler” (2008), “Kaptan Feza” (2009), 17. Altın Koza’da ‘En İyi Kurgu’ ödülünü kazanan “Ses” (2010) ve “Nar” (2011)  adlı filmler yer almaktadır. Kendine özgü anlatım diliyle sinemamızda özgün bir yer edinen Ümit Ünal son projesi “Sofra Sırları” üzerine çalışmaktadır.
 
EYLÜLDE SİNEMA KEYFİ YİNE ADANA’DA YAŞANACAK
Ülkemizin önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olan Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Film Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da sinemaseverler için dopdolu bir program hazırlıyor.
Eylül ayında düzenlenecek Festival kapsamında, dünya sineması seçkisi, özel gösterim bölümleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, sergiler, konserler, gösteriler ve etkinliklerle sinemaseverlerle buluşacak.