Sezona muhteşem bir sergiyle “Merhaba” diyen Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu, sanatseverleri bir araya getirdi. Sergide konuşan Başkan Tansu Hastürk, “2017-2018 sezonunun ilk etkinliğinde biz yeni yönetimin de ilklerinden olan YENİ YOL LOMOGRAFİ sergisi ile sanatseverlerin karşısında olmaktan büyük mutluluk duyduk” dedi. .

Sergilerinin çağdaş sanatın fotoğrafa etkisini gösterdiğini kaydeden Başkan Hastürk,  şöyle devam etti: “Altınoran'ın yenilikçi ve multidisipliner sanat anlayışını bundan sonraki tüm etkinliklerimizde görebileceksiniz. Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve Altınoran üyelerinin gücü ile başarılı olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz bir aileyiz, hepimiz her yerdeyiz”.

Her sanatçıya bir video alanı

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Onursal Üyesi S.Haluk Uygur  ise derneğin çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Uygur şunları söyledi: “Sanatın her alanını kullanarak kendini ifade etmek üzere bir araya gelen Altınoran'ın Yeni Bir Yol grubu fotoğrafik kökenlerini temel yaparak video, edebiyat (haiku) , kaligrafi, resim, sinema, müzik gibi diğer sanat disiplinlerini de bir araya getirerek sanatta Adana'dan çıkmasını arzu ettikleri yeni bir ekolün ilk ürünlerini ortaya koydular”. Uygur, açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Bunu her sanatçıya bir video alanı oluşturarak 12 ayrı gösteriyi bir anda sunmak suretiyle yaptılar. Ayrıca salonda eskinin çöpe gittiği, yeninin ise doğum sancısı çektiğini hissettiren estelasyonlara yer verdiler. Estelasyonlardan biri de fotoğrafın en basit makinelerle bile yapılabileceği, önemli olanın düşünme jimnastikleri olduğu fikrini ortaya atıyordu. "Eski bizim temelimiz, yeni ise geleceğimiz" fikriyle yürümek üzere ALTINORAN’ın, başta Başkan Tansu Hastürk olmak üzere yeni yönetimine ve “Yeni Bir Yol” grubunun üyelerine teşekkür ederim.

Sergiye katılan sanatçılar

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformunun düzenlediği sergide Ayşe Ateşoğlu, Aylin Sofuoğlu, E.Kuzey Akten, Gülsüm Ünal, Haluk Uygur, Hanife Uygur, İnci Turan, İsmail Ökke, Nesrin Karataş, Nihal Nursal, Pelin Emrahoğlu ve Semiran Bahçivan’ın eserleri yer aldı.