“Uluslararası Genç Piyanistler Yetenek Yarışması”na davet edilen genç piyanist İtalya’daki yarışmaya, babasının bankadan aldığı kredi ile gidebilmiş ve yarışmada Türkiye‘yi başarı ile temsil edip dünya ikincisi olmuştu. Ç.Ü.Devlet Konservatuvar 3.sınıf öğrencisi GÖZDE GÜLCE DAĞHAN’ın başarısının yanısıra maddi sıkıntısı içerisinde olduğunu öğrenen Türk Eğitim Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, Avrupa çapında elde edilen başarıyı değerlendirip, gereken talimatı vererek Gözde Gülce’ye TEV aylığı bağlanmasını sağladı.

Eğitimde her türlü başarıyı değerlendirerek örnek hizmetlere maddi ve manevi ilgi ve yardımı görev edinen Türk Eğitim Vakfı, 2013 yılında 80 öğrenciye yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas bursları verdi. Adana ve çevresindeki illerde 16.497 Üniversite, 6.620 Meslek Lisesi olmak üzere toplam 23.117 öğrenci, geleceğe TEV bursuyla kazandırıldı. 46 yılda TEV bursuyla okuyan toplam 200.000 öğrenciden 33.600 ‘ü Adana ve çevre iller doğumlu.

Kederli günleri paylaşma, mutlu günleri kutlamada TEV çelenkleri ile eğitime katkının başarıya yardımcı olduğunu gören ve yaşayan Gözde Ailesi ve öğretmenleri TEV’e mutluluklarını belirtip, yeni başarılara aday olduklarının ifade ettiler.