Direklerarası Seyircileri’ nin oluşturduğu; “Halk Jürisi” üyelerinin 2015-2016 tiyatro sezonunda performans, tasarım ve yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirilen ve ‘Direklerarası Seyirci Ödülü’ne layık görülen oyunlar, oyuncular ve tiyatrolar belli oldu. Jüri üyeleri Adana,  Ankara,  Antalya,  Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, İzmir, Kocaeli, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Trabzon ve Van’ da sahneye koyulan oyunları seyrederek ödüllerin sahiplerini belirledi.  Yapılan oylamada sanata ve sanatçıya verdiği destek ile göreve geldiği 2 yıl gibi kısa bir sürede Seyhan ilçesini kültür ve sanat etkinliklerinde Türkiye’ye örnek bir ilçe haline getiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a “Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü” verilmesi kararlaştırıldı.
Yapılan Açıklamada, “Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile bölgeye kültürel bir ivme ve hareketlilik katan, Seyhan Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar bu çalışmalardan dolayı Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülüne değer görülmüştür” ifadelerine yer verildi.

Müzikli oyun kategorisinde Seyhan Belediyesi Şehir Tiyarosu’nun sahneye koyduğu “Toros Canavarı” ödüle layık görülürken oyunun yönetmeni Erdal Cindoruk’ta en iyi yönetmen ödülü alacak.
Yine aynı ödüller kapsamında Seyhan Belediyesi Şehir Tiyarosu’nun genç ve yetenekli oyuncularından Neslihan Sönmez, “Yolcu” isimli tiyatro oyununda gösterdiği performans ile Kadın Oyuncu dalında da ödüle layık görüldü. 

Bu arada Ekim 2015 ile Temmuz 2016 döneminde Seyhan’ın kültürel faaliyetlerine 180 bin kişinin katıldığı bildirildi