Orta Asya ve Balkan coğrafyasındaki 14 ülkeden fotoğraf sanatçıları, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak TÜRKSOY organizasyonunda Adana’ya geldi. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, KKTC, Moldova Gagavuz Yeri, Hakas, Kabardin-Balkar, Tataristan, Makedonya, Kırım, Romanya, Başkurdistan Türkiye’nin çeşitli illerinden konuk olan fotoğraf sanatçıları Adana’nın doğal ve tarihi güzellikleri ile kültürel, sosyal yaşamını fotoğrafladı. Karaisalı, Yumurtalık ve Karataş ilçeleri ile kent merkezinde geziler yapan TÜRKSOY üyesi fotoğraf sanatçıları, dayanışma şöleni havasında gerçekleştirilen 531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ni her yönüyle vizörden izleyip, çok sayıda fotoğrafla ölümsüzleştirdi.
KASEİNOV’DEN TEŞEKKÜR PLAKETİ
Konuk fotoğrafçılar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü de makamında ziyaret edip, kendi ülkelerindeki kültür ve sanat etkinliklerinin yer aldığı yayınları hediye etti. Adanalı usta fotoğrafçı Ayhan Şenbayrak da Kızıldağ Karakucuk Güreşleri’nde çektiği pehlivanların Türk Bayrağı’nı taşıma anını yansıtan eserini Başkan Sözlü’ye armağan etti. TÜRKSOY Hakas Temsilcisi Timur Davletov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un teşekkür plaketini Başkan Sözlü’ye takdim ederken, KKTC Temsilcisi Güler Fedai kendilerini Adana’da ağırladıkları için şükranlarını sundu.
‘KARDEŞLERİMİZİ AĞIRLAMAKTAN BAHTİYARIZ’
Başkan Sözlü, TÜRKSOY’un Türk dünyasını, Turan coğrafyasını kaynaştırmak için yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiğini belirtip, “Turan coğrafyasında yaşayan kardeşlerimizi Adana’da ağırlamaktan büyük bahtiyarlık ve şeref duyuyoruz” dedi.  Türk soyundan gelen insanların birbirini daha iyi tanıması ve anlaması amacıyla kültür ve sanat etkinliklerinin büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Sözlü, “Diyalogların halkımızla paylaşılması, birbirimizin kardeşi olduğunu ifade etmemiz çok önemli. Böylesine bir yapının parçası olmak bizim için şereftir. İnşallah bu gelişinizde Türkiye’deki kanaatleriniz olumlu geçmiştir. Her zaman bekleriz” diye konuştu.
Başkan Sözlü, ziyaretin sonunda konuk fotoğraf sanatçılarına Adana’nın tanıtımıyla ilgili yayınları hediye etti, birlikte anı fotoğrafı çekildi.