Sanatçı Koray Zırhlı’nın dışavurumcu yöntemle amablaj tekniğini birleştirdiği resimlerinde arketip semboller kullanılıyor. 1977 yılında Almanya’da dünyaya gelen, ilk ve orta öğrenimini Mersin’de tamamlayan Zırhlı, 2001 yılında Mersin Üniversitesi Resim Ana Bilim Dalı’nda Ayşe Yüce Atölyesi Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 


Koray Zırhlı, 18 Mayıs’a kadar açık kalacak Ziyapaşa Bulvarı - Çınarlı Mahallesi’ndeki Korart Sanat Galerisi’ndeki sergisi için şunları söyledi:
“Boyalarda kullandığım çiğ ve pastel tatlar primitif sanata gönderme niteliğindedir. Yer-yer enstalasyonlar  yapmamın sebebi atık ve hazır nesnelerin sanat objesine dönüşerek hem yaşam ve sanatın içiçeliğini vurgulamak hem de sanat nesnesinin mekanla ne kadar bütün olduğunu yansıtmaktır. Her türlü atık ve hazır nesneyi ürünlerine montaj ve asamblaj tekniğiyle yapıştırarak onları endüstriyel ve doğal hallerinden arındırıp yeni işlevler kazandırıyorum. 'Atık ve hazır nesnelerin sanat objesine dönüşümü' adlı yüksek lisans  tezim ilgililer tarafından takip edilebilir.”