Olgunlaşma Enstitüsü Grafik Bölümü öğretmen ve öğrencileri, proje kapsamında  kullanılamayacak durumda bulunan 1500'e yakın Apple bilgisayar parçalarını  atmak yerine geri dönüşümle sanatsal tablolara ve üç boyutlu tasarımlara dönüştürdü.


SERGİ DÜZENLENECEK

Günümüzün en büyük problemi olan teknolojinin insan hayatında ne kadar yer kapladığını ''teknolojik tasarım'' adlı çalışma ile görselleştiren Olgunlaşma Enstitüsü, bu çalışmaların yer aldığı bir de sergi hazırladı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştiren bu çalışma bölgenin çekim merkezi Optimum Outlet Adana AVM'nin 2. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek seride halkın beğenisine sunulacak.


GÖRSEL ŞOV

Birçok bilgisayar tamircisinde atıl durumda bulunan bilgisayar parçalarının yeniden kazanımını gözler önüne seren Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün projesiyle ortaya çıkan sanat eserlerinin yer alacağı ve görsel bir şova dönüşecek eserlerin yer aldığı sergi, 8-14 Nisan tarihleri arasında AVM'nin 2. katında  sanatseverlerle buluşacak.

 

TEKNOLOJİ KİRLİLİĞİ

Hızla gelişen teknolojinin  çevreyi ve doğayı  kirlettiği günümüzde, sosyal sorumluluk bilinci ile hare eden Olgunlaşma Enstitüsü, atıklara sanatsal dokunuş yaptığı bu çalışmanın okullara ve bilgisayar şirketlerine örnek olmasını hedefliyor.