Çukurova Rotary Kulübü, İstanbul Tekstil Sanatları Derneği ve Adana Patchwork Grubu ile birlikte anlamlı bir sergiye imza attı. Adana Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) adına düzenlenen ‘Uluslar arası Kırkyama Sergisi’ 75. Yıl Sanat Galerisi’nde açıldı.
Rotary Kulüp 2430. Bölge Guvernörü Canan Ersöz, Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Lütfi Candır, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, ZİÇEV Başkanı Seden Özveren ve çok sayıda davetlinin katıldığı serginin açılış kurdelasını zihinsel engelli çocuk ve gençler Canan Ersöz ve Lütfi Candır’la birlikte kesti.

ADANALILAR DAVET EDİLDİ
Guvernör Canan Ersöz, “Adanalı hanımların el emeği göz nuruyla ortaya çıkmış bunca güzel eser arasında güzel saatler geçiriyoruz. Emeği geçen herkesin eline, emeğine, gözüne, gönlüne sağlık” dedi. Serginin gelirinin ZİÇEV’e aktarılacağı için çok anlamlı olduğunu ifade eden Ersöz, “Sivil toplum örgütlerinin bu tür projelerde birbirlerinden destek almaları sosyal sorumluluk projelerine ayrı bir değer katıyor. İlk günkü ilgi beni çok sevindirdi. Adana’da bu tür sergiler dört gözle beklenir. Sergi süresince daha çok ilgi olacağına inanıyorum. 22 Ekim’e kadar tüm Adanalılar’ı sergiye davet ediyorum. Zira bu sergiyi görmemek büyük kayıp olur” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER
Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Lütfi Candır ise, “Büyük emekle ortaya çıkan bir sergi oldu. İstanbul’dan gelen eserler de sergileniyor. Tüm bu güzellikleri Adana’da sergiliyor olmaktan dolayı mutluyuz. ZİÇEV ve Adana Patchwork Grubu’na, Çukurova Rotary Kulübü üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Seden Özveren de zihinsel engelli çocuklara katkı sunmanın verdiği heyecanı paylaştı. Özveren, “Sergi hem özel hem de anlamlı olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm Adanalıları sergimize bekliyoruz” diye konuştu.
14 Ekim’de açılan sergi 22 Ekim’e kadar sanatseverlerin ve Adanalılar’ın beğenisine sunulacak.